HA LENNE TETOVÁLÁSOM || KÁVÉMELLETTI

Közeledek a 18. szülinapom felé és egyre csak azt veszem észre, hogy mindenki, de tényleg majdnem minden második személy körülöttem, aki eb...

Közeledek a 18. szülinapom felé és egyre csak azt veszem észre, hogy mindenki, de tényleg majdnem minden második személy körülöttem, aki ebben a cipőben jár, az első tetoválását tervezi. Nem mondom, hogy nem játszottam már én is el párszor a gondolattal, hogy mégis mit látnék szívesen magamon, vajon mit tetováltatnék magamra és milyen jelentéssel bírna számomra, de folyamatosan rá kell jöjjek, hogy egy rossz kaméleon vagyok, folyamatosan változok és egyszerűen képtelen lennék bármilyen olyan mintát találni, amit hosszú távon nem bánnék meg. Na meg ott van a tűfóbiám is. 



Ugyanakkor imádok tetoválásokról képeket nézegetni, pinteresten egy konkrét táblám van csak erről és őszintén, nagyon szeretném megpróbálni, hogy vajon milyen is lehet egy tetoválást elkészíteni, de valószínűleg nincs olyan beteg és meggondolatlan ember, aki hajlandó lenne odatartani nekem a karját, hogy "tessék, gyakorolj".
Így ez az álom úgy néz ki nem fog megvalósulni,  meg mint már fentebb is említettem, a tűfóbiám erősen vissza is tart, de folyamatosan keresem az alternatív megoldásokat, így a nyilván mindenki által ismert hennát is próbáltam már kisebb-nagyobb sikerekkel. Valószínűleg én vagyok az egyetlen ember, akinek nem jönnek be ezek a mandalás kéztetkók, de tapasztalataim alapján sajnos csak az ilyen motívumokhoz jó ez az anyag.
De mégis mit tetováltatnék, ha tetováltatnék?


Oké, mint a legtöbb emberben, bennem is él a nagy állatszeretet, bár ez igen finoman jelenik meg nálam, olyan kis egyszerű és visszafogott vonalakban, mint mondjuk itt a fent látható képeken is. Én nem hiszek igazán benne, hogy a tetoválásoknak tényleges mély jelentést kéne adni, így ezekre a figurákra, azaz a fekete macskára és a nyuszira is a válaszom elég tömör: ez a két kedvenc állatom, plusz a becenevem szintén Nyúl/Nyuszi a nagyobb baráti körben.


Mikor hennázáshoz kerestem mintákat, akkor döbbentem rá, hogy mennyi egyszerű és minimalista virágos és egyéb növényes tetoválásminta van, ami egyszerűen csak szép és csinosan mutat. Személy szerint nekem az egyszerű fekete darabok tetszenek a legjobban, valahogy a színesek már túl sokak nekem, ahogy a nagyobb minták is. Talán az egyszerűbb zöldek még tetszenek, de a nagy rózsaszínvirágos tavirózsás hátaktól én egyszerűen rosszul vagyok.


Aki egy kicsit is ismer vagy követett anno tumblr-ön, az tudja, hogy egyrészt odáig vagyok A nagy hullám Kanagavánál c. fametszetért, másrészt pedig a hullámok és az örvénylő sötétkék tenger fehér habokkal és nagy fekete sziklákkal az egyik legszebb látvány számomra. Szóval ha véletlenül arra vetemednék, hogy egyetlen egy tetoválást megcsináljak, akkor az teljesen biztosan ez az egy hullám lenne, mert tudom, hogy ez az egy minta, amit tényleg nem tudnék megunni.

Persze ezeken kívül rengeteg egyéb apróság van, ami rettentően tetszik, de mint láthatjátok, ez az igazán kis apró és minimalista vonal az, ami a legjobban megfogott és észveszejtően idegenkedem a madaraktól, tollaktól és végtelenségjelektől. Illetve valamiért a feliratok is olyanok, hogy bár tetszeni tetszenek, mégse bírnám elképzelni magamon és máson is furán veszi ki magát. Hisz magyarul ritkán tetováltatnak, mert az "gáz" vagy nem is tudom, de ha meg angolul teszi az ember, szerintem elveszik az értéke és ha angol területre megy, akkor megint csak ugyanott tartunk, nem? :)
Ti szeretnétek tetoválást? Vagy már van is nektek?

You Might Also Like

3 komment

  1. Nekem van tetoválásom, méghozzá egy olyan hullám, ami az első képen látható. Bár nekem van jelentése is :)

    VálaszTörlés
  2. Bár még csak tizenöt vagyok, néhányszor eljátszottam már a gondolattal. Vettem egy bőrbarát tollat is, amivel rendszeresen kísérletezgetek, bár a tűktől én is rettegek, szóval inkább maradnak az ilyen tollak. :D

    VálaszTörlés
  3. Majd egyszer valamikor 100% hogy lesz tetoválásom. Biztos hogy valami nagyon picike de az ott lesz és kész. Számomra azért vlamilyen szinten fontos h jelentése legyen legalábbis szeretném hogy kapcsolni tudjam saját magamhoz, h nekem az a tetko fontos is legyen ne csak szép.😄

    VálaszTörlés