SULI VÉGI TIPPEK

Tudom, mindenkinek elege van már a suliból és az ilyen posztokat is csak augusztus végén érdemes írni, hiszen akkor van mindenki back to sc...

Tudom, mindenkinek elege van már a suliból és az ilyen posztokat is csak augusztus végén érdemes írni, hiszen akkor van mindenki back to school lázban és olyankor hoznak az ilyen bejegyzések gigantikus kattintási számokat. Viszont. Van pár tippem, amivel a sulikezdést már most bőven meg tudjuk könnyíteni, így egy órácskát érdemes a nyár első napjaiból erre áldozni. Nézzük is, miről beszélek!




1. Nézd át a füzeteidet, melyikbe tudsz még jövőre is írni és melyikre lesz a későbbiekben még szükséged. Az érettségi tárgyak felszerelését érdemes biztos helyre elrakni, hogy amikor kell, akkor tudjátok, hol tudtok és mit keresni. Szóval ezeket véletlenül se égessétek el. 

2. Számold össze, mennyi füzetre lesz szükséged jövőre és ezen belül milyenekre. A nyár végén már úgyis alig fogsz emlékezni rá milyen óráid voltak és milyenek lesznek. Ugyanez van a tolltartónál is (ha egyáltalán még van).  Nézd át, hogy fognak-e még a tollaid, na meg mennyire. Kell-e új szövegkiemelő vagy hibajavító. Ezt mind-mind írd fel magadnak a telefonod jegyzeteibe, egy post-itre, vagy valahova, ahonnan biztosan el tudod olvasni augusztusban. 

3. Szelektálj a könyveid között, melyikre lesz még szükséged, melyiket fogod még használni, melyik ment totálisan tönkre és melyik az, amelyiket még valaki tudna használni. Ezeket fel lehet ajánlani rászorulóknak, vagy akár el is adhatod egy kis zsebpénzért, ez már a te döntésed. 

4. Takaríts el minden, de tényleg minden tancuccot a közeledből. Mindent a fiók mélyére, hogy egészen augusztus végéig ne is találkozz velük. 

Tudom, nem volt éppen sok és eget rengető tanács ez a négy, de mégis úgy gondolom, hogy ez egy olyan apróság, ami sokat segít majd és megéri végigcsinálni. Remélem tudtam picit segíteni! ♥ Nektek van még valamilyen tippetek? 

Remélem mindenkinek pont úgy sikerült a bizonyítványa, mint ahogy ő azt eltervezte és szuper nyaratok lesz. :) Még tervben van pár nyári program ajánló, de addig is itt van az én nyári bakancslistám, ami már most látom, hogy túl sok minden ilyen kevés időre.

You Might Also Like

1 komment

  1. A bizonyítványom egy kicsit lehetett volna jobb is, de igazából én teketek arról, hogy olyan amilyen, így jövőre igyekszem ennél jobban teljesíteni. Már láttom is magam előtt, ahogy nagy, karikás szemekkel mackónadrágban és kócos hajjal csoszogok be papucsban a suliban. Vállamon félig ott a hátizsák. :D Nyáron még szeretnék azon könnyíteni a következő évre, hogy például németből és angolból tovább-tovább fejlesztem a szókincsemet, a tudásomat. (van már német könyvem is és angolok is megfordulnak a polcomon, a német tankönyvemben össze vannak gyűjtve a tankönyv szavai) De akár a történelemből is tovább szeretnék haladni előre az anyaggal, hogy szeptembertől ne érezem úgy, hogy vissza akarom tekerni az időt. A matekot gyakorolni, rengeteget. Szóval igen. Ilyen hasonló terveimmel kezdek neki a nyárnak, és még hozzá teszem a rengeteg könyvet, amit ki kell még olvasnom, mert már egy ideje olvasatlanul állnak a polcaimon. Kíváncsi vagyok a nyári programjaidra, hogy mit ajánlasz, mert most idén nagyon jól beszerveztem, szinte az egész szünidőt, de néha vannak egy-egy megüresedett napjaim, amire jó lehetne néhány tipp. :)

    VálaszTörlés