KOREA CSILLAGAI AMERIKÁBAN PSY ELŐTT || KPOP VENDÉGPOSZT

Már régóta szerettem volna vendégírók cikkjeit megjelentetni a blogomon. Alapvetően egy nagyon jó dolognak találom, mert izgalmas más valakivel együtt dolgozni egy kicsit, illetve érdekes is, hogy egy témát valaki mennyirre máshogy lát vagy ismer, esetleg mennyivel nagyobb az ismerete. Ez történt most is, ebben a cikkben, amit Dotya írta, a Dotya's Drawings facebook oldal adminja, aki számomra egy igen érdekes és ismeretlen témáról számolt be, mégpedig, hogy igenis, voltak már PSY előtt is koreai zenészek, akik eredményeket értek el Amerikában....

Sokaknak ha Koreát és a zenéjét említjük, csak PSY ugrik be. Akkor is első sorban a Gangnam Style c. száma. De PSY koreai énekesünk előtt is voltak koreai csillagok az énekesi szakmában. Egészen visszamehetünk az 50-es évekig is.



 The Kim Sisters 
Elég sokaknak ismerős lehet ez a név. 1950-es 60-as években nagy csillagnak számítottak. 2 lánytestvérből és egy unokatestvérből állt. A testvérpár Sue és Aija, unokatestvérükkel Mia Kim-mel Dél-Koreában születtek. Testvérpár szülei Kim Hae Song híres karmester volt Koreában és Lee Nan Young híres énekes volt a koreai háború előtt, Mia apja Lee Bong Ryong, pedig zenész volt. A bombázás után szegényes körülmények között éltek. 


1950-es évenes évek közepén a Los Angeles-i producer hallott a tehetséges koreai trióról. Koreába ment, felkereste őket és ő lett a The Kim Sisters menedzsere.
Amikor már 8 hónapja voltak Amerikában felfedezte őket Ed Sullivan és megkérte őket, hogy szerepeljenek a Show-jában. Évek után a testvérpár anyjának nem sikerült vízumot szereznie, hogy Amerikába menjen, Ed Sullivan segített nekik, cserébe, ha fellépnek, így is történt. Számtalanszor szerepeltek amerikai show-ban, tehát összességében meghódították Amerikát. 


A képen Mia és a férje Tommy 2015-ben Koreában 1967-ben mind a hárman megházasodtak. A trió feloszlott, amikor Mia Los Angelesbe költözött a férjével és ő főállású anya lett. Ai-ja és Sook-ja továbbra is fellépett. Ai-ja meghalt 1987-ben tüdőrákban. 
 Befejezésként elárulom, hogy a Kim Sisters egyik tagjának Mia-nak a férje Tommy Víg, tehát a férje magyar származású jazz ütőhangszeres. 2006-ban Budapestre költöztek a férjével.


Remélem tetszett nektek ez a rövidke poszt Dotyától, és aki még tovább olvasna, annak most elárulom, hogy jön még tőle egy másik cikk is, de addig is érdemes ellátogatni a facebook oldalára, ahol folyamatosan friss kpop hírek és minden egyéb érdekesség olvasható! :)
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 megjegyzés: