ODANGO || ISMERD MEG

A "Tudom mit fogsz venni következő MondoCon-on" sorozat folytatásaként elhoztam nektek egy Odango interjút, melyben Kei-t és Andit jobban megismerhetitek (és egy nagyon cuki conos lávsztorit is), betekintést nyerhettek egy kicsit a kulisszák mögé és megtudhatjátok, milyen témákban várhattok még újításokat, termékeket az oldalon. 
Nem utolsó sorban pedig, egy apró nyereményjátékkal is kedveskedtek, ami a facebookon lesz nemsokára közzétéve ;) 




Hogy jött az ötlet az odango webshop megalapításához?

Kei: Szeretjük az animéket, és a japános dolgokat, és tudjuk, hogy nagyon sokan így vannak vele hazánkban is. Viszont hacsak nem Japánban élsz, szinte megoldhatatlan gondot jelentett hasonló cuccok vásárlása. Én is hányszor sétáltam keresztül-kasul a Hungexpo-n, hogy megtaláljam amit szeretnék, aztán vagy sikerült, vagy legtöbbször csak vettem valamit, amit annyira nem is akartam, mert nem volt más. Látva mennyire hiány van ezekből a dolgokból, evidens, hogy ez lett a profilunk! Szerettük volna bővíteni a magyarországi kínálatot, úgy, hogy lehetőleg még a megfizethető sávban tartsuk az árakat. A bolt megalapítása Andi ötlete volt, én pedig végre lehetőséget kaptam arra, hogy a valódi szakmámban dolgozhassak, és kipróbálhassam magam, mint igazi marketinges. 

Kik a tagok, hányan vagytok? Mind régóta mozogtok ebben az animés/japános kultúrában? 

Kei; Hivatalosan ketten alkotjuk az Odango-t, de nagyobb rendezvényekre rendszeresen akadnak segítőtársaink is. 
Én, mint „Kei”, a nevemet még a középiskola folyamán választottam, és azóta tartom is. Még nagyon régen németül kezdtem animéket nézni, majd miután megalakult az első anime csatorna nálunk is, szinte minden sorozatát végig néztem becsülettel. Nem egyet közülük videóra is vettem, amit mára már bajosan tudnék csak lejátszani. Szeretek manga stílusban rajzolni, és saját történeteket alkotni. Szeretem a japán zenét, és éjjelente hallgatni a tokyoi magas házak felett elrobogó mágnesvasút hangját. Na jó, csak szeretném! 

Andi: Én Andi vagyok, budapesti lány. Nicknevet már régen nem használom, és mivel főleg én tartom a kapcsolatot a vevőkkel, és így jobbnak tűnt végleg el is hagyni. 
2006-ban ismerkedtem az animés/japános kultúrával Kei által, akivel azon a bizonyos őszi AnimeConon találkoztam először, és nem titok, azóta egy párt alkotunk. (igazi otaku láv sztori )
Az én nagy szerelmem a Sailor Moon, ami talán megmagyarázza, miért van tele a boltunk annyi SM cuccal. Kevés anime tud úgy istenigazából megmozgatni bennem valamit, de egy jó Digimon részre mindig vevő vagyok. ;) 

Miért pont Odango lett a nevetek?

Andi: Igazából az Odango név az én fejemből pattant ki.(bocs, Kei, de így van! :D) 
Először valami über cuki nevet akartam, ami egyben kifejezi hódolatomat a kedvenc animémnek, a Sailor Moonak. „Cosmic Heart” „Rainbow mittoménmi” meg egyéb ilyen nagyon cukormázas dolgok fordultam meg először a fejemben, ám végül rájöttem, hogy olyan név kell, amit könnyű megjegyezni, leírni, egyszavas és még Sailor Moon-os is! Végül, mint egy Isteni szikra ugrott be a név, ahogy heccelésből szólítják Usagit az animében, Odango. Minden kitételnek megfelel, Kei is rábólintott, így ebben maradtunk.
A logónk is a névhez igazodik. Egy gombóc nyúl, mert ugyebár az „Usagi” szó magyarul nyulat jelent, a „dango” meg gombóckát.    

Kei; Igen, ez teljes egészében Andi ötlete volt. Nekem pedig nagyon megtetszett, mert ötletes, kedves, és egyedi hangzása van.



Melyik az egyértelműen legkeresettebb terméketek? 

Andi: Szerintem az alpakák a legnagyobb slágerünk, ezután jön minden, ami macska! Harisnya, cicaszett, cicafül, kitűző, plüss…stb.  Lassan nevet kéne váltanunk, és NekoDango lehetnénk.  (de jól hangzik, el ne felejtsem )

Kei; Ha már itt tartunk a „nekodango” is egy remek sláger termékünk!  Illetve a vásárlóink szeretik az igazán extrém dolgokat is, ezért erősíti a kínálatunkat az injekciós tű toll, a véres harisnya, vagy akár a csontváz mintás hátizsák.

Van olyan darab, ami annyira megtetszett, hogy magatoknak is szereztetek egyet? 

Kei; Természetesen! Jelenleg is anime válltáskával járok dolgozni, és több karkötőt is a webáruház kínálatából oroztam el. De ez is azt bizonyítja, hogy szeretjük, amit csinálunk, úgyhogy egyáltalán nem bánom! Persze, mint tulajdonosnak kötelességei is vannak, így ha például egy toll sérülten érkezik, azt sosem adjuk el, hanem én még hetekig azzal írok, vagy rajzolok. 

Andi: Sajnos van. :’)  Néha egy-egy alpaka velem marad, vagy kitűző, ékszer, hajráf, kulcstartó. De hát így jár az, aki olyan dolgokat vesz be az áruházába, amit imád. 



Egy kis kulisszatitokként elárulnátok, hogy milyen termékeket terveztek még, miben terveztek nagyobb választékot? 
Kei: Egyenlőre az a cél, hogy óriásira bővítsük a kínálatot, mind animés cuccokból, mind kawaii, és japános dolgokból. És persze szeretnénk minél több itthon készített cuccot is bevonni a kínálatunkba. Hogy egy kis személyes dolgot is eláruljak, szeretem a sci-fi-t, és a steampunkot, így nem kizárt, hogy a közeljövőben e műfajhoz kapcsolódó termékeket is megtaláltok nálunk. 
További távlati terveink között vannak még a japán instant ételek. Kulcstartó formában már most is megtalálható nálunk a ramen, és ki tudja még mit hoz a jövő! 
Andi: Igen, az animés termékek választékát mindenképpen növelni fogjuk! Szerencsére ebben a vásárlóink is nagy segítségünkre vannak, akik nem restek jelezni, ha valamiből még nincs árunk.  És ami még kimaradt, hamarosan egy új magyar manga születésének is szemtanúi lehetünk, amit a MondoConon kívül, nálunk lehet majd megvásárolni. ;) 

Még magatokról: hogy kötődtök ehhez a kultúrához? Kedvenc animék?

Kei; Az első igazi anime, amiért odakapcsoltam a német csatornára, a Dragon ball volt, de tulajdonképpen akkor mindent megnéztem, ami éppen ment. Legnagyobb kedvenc a Ranma ½, és a Trigun. Emellett nem elhanyagolható a Pokemon, Digimon, Yugioh trio sem, amit szintén még németül ismertem meg. Több éves tréning után már egész jól megértettem, amit mondanak. Most japánul nézem az animéket, és rendszeresen utána is keresek egy két ismeretlen szónak a szótárban. Nagyon érdekesnek találom a nyelvet, a japán kultúrát, a hagyományaikat, és azt a lenyűgözően gazdag spirituális világot, amivel rendelkeznek. Remélem egyszer sikerül eljutnom a japán tengerhez is.

Andi: Nekem a Sailor Moon bűvköréből egyszerűen lehetetlen kilépnem.   Akadt azért  néhány ígéretes versenyző, mint a Digimon, Clannad, Dragon Ball, Conan és még 1-2 anime, de ennyi. Magát a kultúrát is leginkább az animékből ismerem és persze Kei áltál, akiből dől a szó, ha Japánról van szó. 
Varázslatos egy hely lehet ugyan, de jobban szeretek hazai pályán mozogni, főleg, mert nem szeretem a japános ételeket. :’) 
Szóval, ha japánnal kapcsolatos termékeket láttok nálunk, az mind Kei érdeme!   



Sokszor látni a pultotokat conokon. Mi az általános tapasztalatotok ezekkel a rendezvényekkel kapcsolatban? Milyen a pult mögülről? 

Kei; Pultosnak lenni tényleg más élmény, mint csak úgy sétálgatni conon. Ilyenkor az egész rendezvényből, és az előadásokból nem sokat látunk. Csak jönnek és mennek az emberek, én pedig sokszor úgy érzem magam, mint a konyhás néni egy iskolai menzán, aki csak kiszolgál, és kiszolgál. Viszont ellentétben vele, mi igyekszünk mindenkivel kedvesnek, és barátságosnak lenni. Megkönnyíti a dolgot, hogy alapból is nagyon azok vagyunk! Ha megállnak az asztalunknál cosplayben, gyakran készítünk vele fotót, ha kérnek egy ölelést, boldogan teljesítjük, és megesett már az is, hogy autogrammot kértek tőlünk. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt tényleg megérem, és azt hiszem, ez egy emlékezetes pillanat volt mindkettőnk számára.

Andi: A pult mögött állni tényleg egy teljesen más világ. Főleg azért, mert semmi más nem látok a rendezvényből, csak az asztalom és a wc-t. 
De mindenért kárpótol, mikor valaki óriási mosollyal az arcán távozik a pultunktól, vagy mikor megismernek minket. Ám a legkedvencebb pillanatom mégis az, amikor csillogószemű kisgyermekek jönnek oda válogatni, és apucin nagyon látni, hogy itt bizony nagybevásárlás lesz. Másik kedvencem, amikor párok jönnek oda az asztalunkhoz. Amint a lány a kezébe vesz valamit, és lebiggyeszti az ajkát, már tudom, hogy itt bizony valaki fizetni fog… és nem a hölgy. :D 

Köszönjük az interjú lehetőségét, és további sikeres munkát kívánunk blognak. ;)
Minket pedig keressetek a MondoConon, illetve látogassatok el a webáruházunkba, ahol animés/japános/cukiságos termékek széles választéka vár benneteket: www.odango.hu
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése