TAVASZI MONDOCON || BESZÁMOLÓ

Az újonnan szerzett Hello Kitty plüssömet szorongatva kezdem el most pötyögni nektek ezt a rövidke élménymorzsát. Lezajlott az év első Conj...

Az újonnan szerzett Hello Kitty plüssömet szorongatva kezdem el most pötyögni nektek ezt a rövidke élménymorzsát. Lezajlott az év első Conja, ismét a Hungexpoban és ismét, nagyon jó programokkal, vagyis... Igen! Idén elértem ezt a hihetetlen teljesítményt, és végre rendesebben megnéztem a programokat is. Tudjátok, egészen eddig sokkal inkább baráti találkozó volt számomra a Con, mint rendezvény. 
Általában a fogadó után rögtön letelepedtünk a fűben (ebből is látszik, hogy még sose voltam téli Conon) és egészen a vonat indulásáig beszélgettünk. Nos, ez most nagyon más volt, de egyáltalán nem bántam. Sőt!



A mostani Con egészen más volt számomra, mint az eddigiek. Nem csak a programok észrevétele és megtekintése miatt, hanem mert sajtósként vehettem részt (ez nagy dolog a blog életében, na meg az enyémben), hozzá mertem szólni idegenekhez is, (de még mindig félek képet kérni a cosplayesektől) és barátomat is elrángattam, akinek ez volt az első Conja így nagyon kis aktívan segített nekem a fotózásban. 
Sajnos nem tudtunk sokat kint lenni, mindenféle családi okokból, hisz mégiscsak húsvét hétvégéje volt, de így is próbáltuk a legtöbbet kihozni a két napból. Igen, életemben először kinéztem a vasárnapi Conra is, és nem, egyáltalán nem bántam meg. Hihetetlenül nyugis volt, a fogadóban oda lehetett férni a pultokhoz és a konzolokat is egész hamar meg lehetett kaparintani. Így el is határoztuk, hogy ha lehet, akkor mi inkább vasárnaponként jövünk ki, hisz két napot mégiscsak nehéz megoldani a suli és egyebek miatt, de a szombati nyüzsgés egyáltalán nem hiányzik. 



Így történt, hogy megtaláltam a kedvenc programomat is (hisz vasárnap került megrendezésre), ami egyértelműen a Cosplay Performance lett. Nagyon viccesnek és ötletesnek találtam a legtöbb előadást, szóval alig várom, hogy a nyáron is megnézhessem. Emellett pedig pont előttük lépett föl a HMA, azaz a Home Made Asia csapata, akikre már régóta kíváncsi vagyok, és hát ismertek, kpopperként rettentő jó volt látni élőben a táncokat, na meg a feldolgozásokat hallani. Különösen nagy kedvencem lett a Monsta X - Trespass feldolgozásra, amit Ash és Pikachu cosplayben adtak elő. c: 



Szintén elsőnek történt meg, hogy bedugtam az orrom a D csarnokba, és bár a just dance-hez még mindig nincs elég bátorságom, azért izgi volt látni, ahogy bőven többen, mint 4-5 ember táncolnak egyszerre. A LoL színpadánál látott rövid játékmenetnél (mindjárt mondom, miért is voltunk ott csak futólag) pedig rettentően megjött a kedvem megint a lolozáshoz, szóval szegény gépem, már megint újabb játék lesz rátelepítve. Na de, mi az, ami a legjobban lefoglalt? A gamer szekció legérdekesebb és nekem a legjobban tetsző része egyértelműen a retró részleg volt. Sajnos itt sem nagyon volt időnk sokat időzni, szóval ez szintén felkerült a nyári Con teendőinek listájára, ahogy egy alpaka beszerzése is, az Odango pultjáról. (Jesszusom, de rettentően extra cukik! )
És ha már a fogadóban, és pultoknál járunk...
Ez volt az első Con az "Ismerd meg" sorozatom óta, és azt kell, hogy mondjam én úgy érzem, egy nagyon jó kis kezdeményezés volt ez. A pár elkészült interjú után, most valahogy egészen más érzés volt a TeeTaku, vagy éppen a Tamaishi Design háza táján nézelődni, valahogy emberibbnek éreztem. c: Persze lehet, hogy ez csak az én balgaságom. 

Összességében nagyon jól éreztem magam, már most várom, hogy megint láthassam az öreg nénik megrökönyödött arcát a kettes metrón, amikor mellé ül egy rohamosztagos. Még van mit fejlődnöm fotózásban, na meg beszámolóírásban is, de remélem tetszett ez a rövid kitekintő.
Ti ott voltatok a Conon? Miket zsákmányoltatok? Mi a legjobb emléketek? 

You Might Also Like

4 komment

  1. Láttam Matsu Kei videójában a Kitty standot. Guta ütött meg :'D kénytelen leszek emiatt a nyári Conra kilátogatni. Mennyi volt a plüss? És melyik "cég" által voltak kint a cukiságok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eredetileg 2500, de az akció miatt csak 1750 ^-^ De ez csak egy pici, a nagyobbak drágák voltak nekem. :/
      Sajnos sehogy se találom a nevet, de oldalt a hosszú pultnál voltak. :D És sehol máshol nem voltak Kittyk. c:

      Törlés
  2. Én is a vasánapot szeretem jobban, bár mind a két napra ki szoktam menni, de nagyon nem bírom a tömeget, ami azért szombaton elkerülhetetlen.-. Annak is megvan a maga hangulata, de soha senkit sem találok meg a rengeteg ember miatt, na meg fél órát kell állnom egy helyben a vásárcsarnok kellős közepén, ha oda akarok férni egy pulthoz...na, a vasárnap nem ilyen:3
    Egyébként nekem még mindig a fűben üldögélés a kedvenc programom, persze csak miután jól felszerelkeztem felesleges cuccokkal és kajával.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki jobban szereti a tömegtelenséget, ha lehet így fogalmaznom. c:
      Igen a felesleges cuccok beszerzése kifejezetten sokkal könnyebben is megy vasárnap, most is vettem egy pár kitűzőt, na meg a Kittyt. ^-^

      Törlés