TAVASZI MONDOCON || BESZÁMOLÓ

Az újonnan szerzett Hello Kitty plüssömet szorongatva kezdem el most pötyögni nektek ezt a rövidke élménymorzsát. Lezajlott az év első Conja, ismét a Hungexpoban és ismét, nagyon jó programokkal, vagyis... Igen! Idén elértem ezt a hihetetlen teljesítményt, és végre rendesebben megnéztem a programokat is. Tudjátok, egészen eddig sokkal inkább baráti találkozó volt számomra a Con, mint rendezvény. 
Általában a fogadó után rögtön letelepedtünk a fűben (ebből is látszik, hogy még sose voltam téli Conon) és egészen a vonat indulásáig beszélgettünk. Nos, ez most nagyon más volt, de egyáltalán nem bántam. Sőt!A mostani Con egészen más volt számomra, mint az eddigiek. Nem csak a programok észrevétele és megtekintése miatt, hanem mert sajtósként vehettem részt (ez nagy dolog a blog életében, na meg az enyémben), hozzá mertem szólni idegenekhez is, (de még mindig félek képet kérni a cosplayesektől) és barátomat is elrángattam, akinek ez volt az első Conja így nagyon kis aktívan segített nekem a fotózásban. 
Sajnos nem tudtunk sokat kint lenni, mindenféle családi okokból, hisz mégiscsak húsvét hétvégéje volt, de így is próbáltuk a legtöbbet kihozni a két napból. Igen, életemben először kinéztem a vasárnapi Conra is, és nem, egyáltalán nem bántam meg. Hihetetlenül nyugis volt, a fogadóban oda lehetett férni a pultokhoz és a konzolokat is egész hamar meg lehetett kaparintani. Így el is határoztuk, hogy ha lehet, akkor mi inkább vasárnaponként jövünk ki, hisz két napot mégiscsak nehéz megoldani a suli és egyebek miatt, de a szombati nyüzsgés egyáltalán nem hiányzik. Így történt, hogy megtaláltam a kedvenc programomat is (hisz vasárnap került megrendezésre), ami egyértelműen a Cosplay Performance lett. Nagyon viccesnek és ötletesnek találtam a legtöbb előadást, szóval alig várom, hogy a nyáron is megnézhessem. Emellett pedig pont előttük lépett föl a HMA, azaz a Home Made Asia csapata, akikre már régóta kíváncsi vagyok, és hát ismertek, kpopperként rettentő jó volt látni élőben a táncokat, na meg a feldolgozásokat hallani. Különösen nagy kedvencem lett a Monsta X - Trespass feldolgozásra, amit Ash és Pikachu cosplayben adtak elő. c: Szintén elsőnek történt meg, hogy bedugtam az orrom a D csarnokba, és bár a just dance-hez még mindig nincs elég bátorságom, azért izgi volt látni, ahogy bőven többen, mint 4-5 ember táncolnak egyszerre. A LoL színpadánál látott rövid játékmenetnél (mindjárt mondom, miért is voltunk ott csak futólag) pedig rettentően megjött a kedvem megint a lolozáshoz, szóval szegény gépem, már megint újabb játék lesz rátelepítve. Na de, mi az, ami a legjobban lefoglalt? A gamer szekció legérdekesebb és nekem a legjobban tetsző része egyértelműen a retró részleg volt. Sajnos itt sem nagyon volt időnk sokat időzni, szóval ez szintén felkerült a nyári Con teendőinek listájára, ahogy egy alpaka beszerzése is, az Odango pultjáról. (Jesszusom, de rettentően extra cukik! )
És ha már a fogadóban, és pultoknál járunk...
Ez volt az első Con az "Ismerd meg" sorozatom óta, és azt kell, hogy mondjam én úgy érzem, egy nagyon jó kis kezdeményezés volt ez. A pár elkészült interjú után, most valahogy egészen más érzés volt a TeeTaku, vagy éppen a Tamaishi Design háza táján nézelődni, valahogy emberibbnek éreztem. c: Persze lehet, hogy ez csak az én balgaságom. 

Összességében nagyon jól éreztem magam, már most várom, hogy megint láthassam az öreg nénik megrökönyödött arcát a kettes metrón, amikor mellé ül egy rohamosztagos. Még van mit fejlődnöm fotózásban, na meg beszámolóírásban is, de remélem tetszett ez a rövid kitekintő.
Ti ott voltatok a Conon? Miket zsákmányoltatok? Mi a legjobb emléketek? 

Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 megjegyzés:

 1. Láttam Matsu Kei videójában a Kitty standot. Guta ütött meg :'D kénytelen leszek emiatt a nyári Conra kilátogatni. Mennyi volt a plüss? És melyik "cég" által voltak kint a cukiságok?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eredetileg 2500, de az akció miatt csak 1750 ^-^ De ez csak egy pici, a nagyobbak drágák voltak nekem. :/
   Sajnos sehogy se találom a nevet, de oldalt a hosszú pultnál voltak. :D És sehol máshol nem voltak Kittyk. c:

   Törlés
 2. Én is a vasánapot szeretem jobban, bár mind a két napra ki szoktam menni, de nagyon nem bírom a tömeget, ami azért szombaton elkerülhetetlen.-. Annak is megvan a maga hangulata, de soha senkit sem találok meg a rengeteg ember miatt, na meg fél órát kell állnom egy helyben a vásárcsarnok kellős közepén, ha oda akarok férni egy pulthoz...na, a vasárnap nem ilyen:3
  Egyébként nekem még mindig a fűben üldögélés a kedvenc programom, persze csak miután jól felszerelkeztem felesleges cuccokkal és kajával.:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki jobban szereti a tömegtelenséget, ha lehet így fogalmaznom. c:
   Igen a felesleges cuccok beszerzése kifejezetten sokkal könnyebben is megy vasárnap, most is vettem egy pár kitűzőt, na meg a Kittyt. ^-^

   Törlés