ISMERD MEG || POLIIP

Még az év elején kezdtem bele ebbe a sorozatba, mely azokat a művészeket, alkotókat, webshopokat keresi fel és mutatja be, akik a magyar an...

Még az év elején kezdtem bele ebbe a sorozatba, mely azokat a művészeket, alkotókat, webshopokat keresi fel és mutatja be, akik a magyar animés és úgymond "otaku" közösség számára (is) alkotnak. Nem titkoltan egyébként Dinától van az ötlet, bár ő a magyar tervezőket ismerteti meg olvasóival. c: 

Én is csak nemrég találtam rá Poliipra, de a munkái nagyon megtetszettek és egyből éreztem, hogy be kell mutatnom őt nektek. Így föl is kerestem, ő pedig hihetetlen sebességgel válaszolt is, így az interjú hihetetlenül könnyen elkészült és alig várom, hogy megoszthassam veletek a kérdéseimet és az ő válaszait. Azt hiszem az ilyen rövid beszélgetések egy kissé közelebb tudják hozni az alkotót a közönséghez, ez pedig rendkívül pozitív. 
Na, lássuk azt az interjút!~



Mióta rajzolsz, hogyan képezted magad?
2010 augusztusában kezdtem el, és mivel az elejétől kezdve a saját stílus kialakítása volt a célom, saját magamat képeztem. Azelőtt sohasem rajzoltam, így eleinte el sem tudtam képzelni, hogyan fogom megtalálni a saját stílusom. Azóta nagyon sokfélék voltak a rajzaim, és bár még nem merném bátran kijelenteni, hogy  megtaláltam a stílusomat, de úgy gondolom, már kezdek ráérezni :)
Emellett az Óbudai Egyetemre jártam, ahol formatervező mérnökként végeztem, ami félig műszaki, félig művészeti szak. Ez is sokat segített a fejlődésben, pedig ott teljesen más programokat használtunk a tervezéshez, és ez új fajta szemléletmódot adott a saját művészetemhez is.


Hogyan jött az ötlet a poliip webshophoz?
Nemrég kezdtem el Mondoconon árusítani és már az első alkalom után többen is kérdezték, hogy lehet-e máshol is vásárolni tőlem. Aztán ahogy telt az idő, még többen igényelték ezt, ezért a legjobb megoldásnak a webshopot láttam. Továbbá többen ismernek külföldön, mint itthon, és ők is többször mondták, hogy szívesen vásárolnának tőlem.  

Miért pont poliip?
Sajnos semmi érdekes történettel nem tudok szolgálni ezzel kapcsolatban, a kedvenc állatom a polip és ennyi :P Azért írom két "i"-vel, mert amikor regisztráltam a főbb közösségi oldalakra, akkor a legtöbb helyen foglalt volt a polip név, ezért lettem poliip. Kis idő elteltével viszont jobban meg is tetszett ilyen formában, ráadásul egyedibb is lett, így ha valaki rám keres, nem csak aranyos kis polipokról kap találatot :P
Most már le sem tudnám vakarni magamról ezt a nevet, mert amióta poliip vagyok, minden ismerősöm valami polipos dolgot ad nekem ajándékba. Van már vagy 5 plüss polipom, meg mágnesem, párnám és egyéb kis apróságok :D


Mi volt az eddigi legnagyobb siker? c:
Pár éve egy nemrég induló amerikai együttes (The Spin Wires) az első EP lemezük borítójaként az én egyik rajzomat használta, valamint minden egyes conos eseményt egy újabb nagyobb sikernek élem meg. Még mindig hihetetlen, hogy mennyi pozitív véleményt kapok az emberektől és hogy mennyire kedves és biztató velem mindenki ^-^ 
Sőt, az is elképesztő, hogy már volt, hogy odajöttek hozzám és azt kérdezték, hogy "Szia, te vagy poliip?".

Ha egy vásárlód helyébe kellene képzelned magad, mire fájna a leginkább a fogad a webshopból?
Imádok írószerboltba járni és ott vásárolni, úgyhogy egyértelműen a füzetre :P 



Na és mi tűnik a vásárlók abszolút kedvencének?
Minden termékem nagyjából ugyanolyan arányban fogy, de talán a füzeteket mondanám most a legnépszerűbbnek.

Igen színes a repertoár... milyen újdonságokra lehet még számítani a jövőben?
Szeretnék még a meglévő termékeimhez többféle grafikát tervezni, és még van jó pár ötletem, pl. tolltartó, neszeszer, határidőnapló, sketchbook/artbook, mappa, stb. Ezek mellett természetesen még sok-sok új rajz.

Remélem nektek is megtetszett Poliip munkássága. A webshopot ITT a facebookot pedig ITT tudjátok megtalálni, illetve Animekarácsonykor is kint lesz a fogadóban. c: 

You Might Also Like

2 komment

  1. Pont a napokban kerestem ilyesmi füzeteket, amik egyediek is valamilyen szinten, szóval köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre az alkotóra, másképpen még mindig unottan néznék be minden papírírószerbe. :'D Várom a többi hasonló interjúdat is, mert ezek a rajzok valami hihetetlen jók.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni. Én is nagyon imádom a különlegesebb füzeteket. c: Még tervezek rengeteg ilyen interjút hozni, remélem azok is tetszeni fognak c:

      Törlés