ONIGIRI FÜZET || DIY, BACK TO SCHOOL 2015

Komolyan srácok, nyírjatok ki, de nekem csak most jött meg a kedvem a füzetpingáláshoz, épp ezért, csak most hozok back to school diy poszt...

Komolyan srácok, nyírjatok ki, de nekem csak most jött meg a kedvem a füzetpingáláshoz, épp ezért, csak most hozok back to school diy posztot. Tudom, tudom, mindenki a falat kaparja már ezektől a lehengerlően szép és gyors meg minden, csináld magad dolgoktól, meg az iskolától, de ha már egyszer megcsináltam és végigfotózgattam, azt hiszem megosztanám veletek. c:

Onigiris füzeteket a népnek! Őszintén ezt az ötletet még nemigazán láttam sehol. Bennem akkor fogalmazódott meg a dolog gondolata, amikor tumblr-ön megláttam háttérképként. Sok pici egyszerű onigiri. Milyen szép is lenne egy füzeten. Milyen üresek a füzeteim. Bumm.
Szóval lássuk is, miként készült.~



Először is mindenképp szükségünk van valami igazán egyszerű füzetre, fehér temperára és alkoholos filcre, vagy fekete temperára. Mint láthatjátok, én a már használatba vett angol füzetemet választottam erre a nemes célra, bár fogalmam sincs hol van bármilyen összefüggés egy japán étel és az angol nyelv között.
Ha megvagyunk az eszközök előpakolásával és kellően védetté tettük önmagunkat, (mert tuti, hogy össze fogod kenni magad valamivel) és még egy zsepit is a közelbe helyeztünk neki is állhatunk halványan felrajzolni az onigiriket. Persze, aki nagyon magabiztos, az ezt a lépést nyugodtan kihagyhatja, de én mindenképp javasolnám a dolgot, már csak a szebb elrendezés érdekében is.
Fontos, hogy tényleg csak nagyon halványan rajzoljunk, mert a fehér tempera sajnos egészen átlátszó.


Ha megvagyunk a felrajzolásokkal, nekikezdhetünk a tempera felvitelének. Itt ugye figyelni kell, hogy ne áztassuk el a füzetünket, illetve a folyamatos forgatások közepette ne kenjük össze a füzet olyan részét is festékkel, amit alapvetően nem szeretnénk. Persze, ez furcsán hangzik így, de miután nekem kétszer is sikerült ily módon figyelmetlennek lennem, azt hiszem biztosabb, ha szólok.


Ha megszáradt a tempera, körberajzolhatjuk fekete filccel, illetve a kis algalapokat is fölrajzolhatjuk. Én megpróbáltam párra még egy fehér réteget fölvinni, de nem lett valami szép vége, így azt javaslom mindenki elégedjen meg ezzel az egyszerű, kissé átlátszó egy réteggel. c:
Nagyjából ennyi is lenne az egész, ugye milyen egyszerű? ^-^ Remélem tetszett és ti is elkészítitek! 

You Might Also Like

6 komment

  1. Szia!
    Újra én ^-^
    Ez annyira...cukira sikerült. :3 Legalábbis nekem ez a szó ugrott be legelőször, mikor megláttam. Egyszerű, könnyen elkészíthető, de mégis mennyire átváltoztat egy unalmas borítót. Kreatív ötlet! :) Én idén mintás füzetekkel árasztottam el magam, viszont nagyon elgondolkodtam a dolgon, hogy beszerzek egy egyszerűbbet és én is megpróbálkozom ezzel a díszítéssel. Szuper poszt lett, nekem nagyon tetszett! ^-^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! ^-^
      Iszonyatosan örülök, hogy tetszett a bejegyzés, mert ahogy te is mondtad, eléggé kis egyszerű az egész. c:
      Ha elkészíted kérlek mindenképp dobj meg egy képpel! :3 Nagyon érdekelne, hogy milyen lett~

      Törlés
  2. Jaj ez milyen aranyos! Ezek az onigiri minták mindig olyan mutatósak, nagyon bejönnek. Legutóbb egy onigiris felsővel szemeztem, de aztán úgy voltam vele, hogy azt simán elkészíthetném magamnak, nem is lenne nehéz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :3
      Most, hogy mondod, mindenképp kell egy ilyen fölsőt készítenem. :o

      Törlés
  3. Szia! (:
    Nagyon kis aranyos lett ez a füzetborító ötlet. Idén megint kidíszitettem az egyszerű füzeteimet, de újra csinálom hamarosan, amikor az időm engedi, mert jönnek le a kis papírok, amiket rájuk ragasztottam.. Lehet, hogy egy hasonló onigiri mintát én is készítek, de így a képeidet elnèzve eszembe jutott milyen édes lenne apró szemekkel. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! c:
      Igazából vicces, mert a sablonok megrajzolásakor, még volt szemük... aztán valahogy lemaradtak. ^-^ Ha elkészítenéd, akkor légyszi mindenképp dobj meg egy képpel! :D
      És köszönöm! :)

      Törlés