HAJDOLGOK || EGÉSZSÉGES ÉS MÉG HOSSZÚ IS? MAJDNEM.

Srácok, mint ahogy észrevehettétek, amióta elkezdődött a suli, egyszerűen egyre inaktívabb a blog, egyre kevesebb a tartalom és így tovább....

Srácok, mint ahogy észrevehettétek, amióta elkezdődött a suli, egyszerűen egyre inaktívabb a blog, egyre kevesebb a tartalom és így tovább. Sajnos, mint ahogy mindenki másnak, nekem is rengeteg dolgom van és valahogy mindig a blog kerül az utolsó helyre... Éljen a szociális élet! 

DE, most végre le tudtam ülni a gép elé, pötyögni nektek egy keveset. Furcsa tény, de szinte hetente egyszer jut időm arra, hogy bekapcsoljam a gépet és az a vasárnap délután, mint most is. Ez a téma viszont már nagyon régóta érlelődik bennem. Azt hiszem minden lány nagyon szeretne hosszú és egészséges hajat (KLISÉ), kivéve én meg még jó páran. Ettől függetlenül mostanság arra vetemedtem, hogy minél inkább gyorsabban meg szeretném növeszteni a hajamat, és ha már így teszek, akkor valamiféle egészséges formában. 
Szóval ebben a posztban a számomra bevált hajpraktikákról szeretnék nektek beszélni, kezdve a hajmosástól a következő hajmosásig. 


Először is a hajmosásról. Nem nagy ördöngösség, mégis sokan rosszul csinálják. Az ugye triviális, hogy samponozunk, majd balzsamozunk és így tovább, de részletesebben?
Mindenképp érdemes elsőnek is kétszer samponozni, hisz a legtöbb katyvasznak van valami különös hatása is azon kívül, hogy megtisztítja a hajat. Szóval az első samponozással megtisztítjuk a hajat, a másodiknál pedig tápláljuk, tehát itt érdemes egy picit tovább fönnhagyni a fejen. Továbbá ha meg tudjátok oldani, érdemes lehajolni, amikor kiöblítitek a hajatokat, hiszen így sokkal könnyebben megtisztul, na meg ti is egyszerűbben hozzáfértek a hajatokhoz. (Bocsánat a sok szóismétlésért.)


Azt mondják az okosok, nekem pl. Annie, hogy a hajnövesztésben az is nagy segítség lehet, ha szilikon mentes sampont használunk, nos nekem aztán ezen ne múljon, gondoltam, így az Aussie Miracle Moist beszerezve most én is ezzel próbálkozom, egyelőre kifejezetten szeretem, bár nagyon intenzív és erős illata van (egyesek szerint buborékfújó, szerintem tutti-frutti) és az ára se a legkedvesebb, de még nem találtam nála jobb megoldást, pedig erős fenntartásaim voltak a márkával kapcsolatban, mert a köreimben erősen "túlhypeoltnak" tűnt. Ha szabad ilyen szavakkal élnem.

Aztán ugye jöhet a balzsam, ami ajánlott, hogy a sampon párja legyen. Először is téves elképzelés, hogy csak a haj légvégét szabad beborítani vele. Mindössze annyi a lényeg, hogy ne nagyon érintkezzen a fejbőrünkkel, és ne dörzsöljük bele. Úgy 4-5 percig érdemes fönt hagyni, hogy azért hasson is valamit, aztán pedig lehajtott fejjel kiöblíteni. 
Ezután jöhetnek a pakolások és egyebek, de én ezekhez egyszerűen lusta vagyok, szóval rögtön meg is érkeztünk a hajszárításhoz.
Én személy szerint szeretem egy darabig turbánban a fejemen tartani a nedves hajamat, majd csak ha már minimálisan megszáradt, szoktam nekikezdeni a hajszárításnak. Először is áttörölgetem, de nem dörzsölöm, hanem tényleg extra finoman tapogatom a hajam, majd utána lassan elkezdem szárítani, lehetőleg nem a legmelegebb és legerősebb fokozaton. Ha már félig száraz a dolog, csak akkor kezdem el fésülgetni, mivel vizesen ezerszer gyengébb a haj, így könnyebben roncsolódik is. c:
A végén pedig azt mondják az okosok, hogy érdemes egy kicsit hideg levegővel is lefújni a dolgokat. 

Ezt a rituálét érdemes 3-4 naponta megismételni, de nem kétnaponta, mert a nagyon sűrű hajmosás is gajra tudja vágni a hajat. Érdemesebb inkább száraz samponnal (vagy hintőporral) próbálkozni és kitolni egy-egy nappal a hajmosást, illetve amennyire csak tudunk, figyeljünk arra, hogy ne sűrűn nyúlkáljunk a hajunkba, mivel ezzel is folyamatos piszkot viszünk föl rá, amitől gyorsabban zsírosodik.
És mit lehet még ezen kívül használni? A dm hajnövesztő kapszuláiról azt hiszem már mindenki hallhatott. Én 2-3 dobozzal szedtem már belőle, és nálam egyértelműen hatott, még az eddiginél is több babahajam lett. Viszont ez ember függő, hisz sokak csak egyszerűen kipattogtak tőle vagy ilyesmi. c: 
Illetve nagyon érdemes kerülni a hajvasalót és hajgöndörítőt, hisz ők is kifejezetten roncsolják a hajat, de ez nem azt jelenti, hogy krízis helyzetben sem nyúlhatunk hozzájuk. :)  Tudjátok srácok, csak mértékkel. 

Remélem hasznos volt számotokra ez a rövidke poszt, kíváncsian várom a ti tippjeiteket. ^-^ 


You Might Also Like

8 komment

  1. Hahaha, én most határoztam el magam, hogy ismét rövid hajat vágatok magamnak. :D (biztos lesz róla bejegyzés a blogon)
    Egyébként én azért nem merek semmit hagyni a hajamon, mert amúgy is gyorsan zsírosodik, és volt már, hogy ezzel megjártam...
    Nekem is érik egy hajápolási rutin-szerű valami, csak az enyém olyan kis egyszerű, nemtudom érdemes-e írni róla. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúúú nagyon kíváncsi vagyok a rövid hajú Nicora ^-^
      Ha van valami jó tipped mindenképp érdemes szerintem! c:

      Törlés
  2. Nekem elég hetente is mosnom a hajamat (megáldott ezzel a sors :D), ugyanis van olyan, hogy ha lusta vagyok akkor két hetet is kibír a hajam mosás nèlkül - bár akkor már krézís helyzet van, mert már nagyon zsíros lesz, de általában egy hetente mosom. Nem rég óta a hajszárítóról is leszoktam, s inkább a vizes hajamat törölközővel áttapogatom, vagy turbánba teszem, s azután befonnom az egészet - emiatt szoktam néha pèntek este végezni ezt, hogy a fonat a hétvégén úgy tudjon maradni, majd hétfőn szép hullámokat kapok. (; De ez is csak egyszer fordult elő. Legtöbbször vasárnapra kerül a hajmosásra a sor. S nem tudom mennyire nagy baj, ha nem igen használok bajzsamot, igazából ebben nem igen vagyok jó, mert körülbelül idén jöttem rá, hogy ha finom, puha akkor még jó a hajam, ha már nem olyan selymes, akkor közeledünk a mosási napra. :D Tetszett ez a bejegyzés, de felmerült bennem a kérdés, hogy a balzsam mennyire fontos a hajnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tudnád mennyire irigyellek! Nekem alig bír ki 3 napot. :c
      Ez a fonásos dolog tök jó, csak hát nálam ugye nehezen kivitelezhető, vagyis hát racka hatást eredményezne c:
      A balzsam fontossága szerintem nem túl komoly, azt mondanám, hogy ha van valami hatása magának a samponnak, akkor egészen elhagyható, bár én nagyon szeretem, mert ezerszer selymesebb és egészségesebb kinézetet/tapintást ad a hajamnak.
      Amennyire én tudom a balzsam táplálja a legjobban a hajat, míg a sampon tisztítja. c: Persze nem vagyok akkora nagy tudora a dolognak...:)

      Törlés
  3. vagy ricinusolaj! Szeretem a házi pakolásokat, a ricinusolaj rozmaringgal keverve pedig egy csoda :) Tapasztalat. Mármint a rozmaringos (illóolaj + szárított rozmaring darabokat tettem bele és megmelegítettem) még nem tudom hosszú távon, de a rozmaring is állítólag jó a hajhullás ellen és serkenti a hajnövekedést.
    Októberi ellében van egy hasznos cikk a hajnövesztésről, rengeteg vitamin illetve a helyes táplálkozás is nagyon fontos hozzá.
    amúgy szuper bejegyzés lett
    üdv.: egy hajnövesztésmániákus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj a jó öreg ricinusolaj! :) Eszméletlenül sokat olvastam róla, de még sose vettem rá magam a kipróbálására. Viszont érdekes, mert erről a pakolásról még nem hallottam. :)
      Az októberi elle-t még nem vettem meg, de mostmár már csak emiatt is szerintem beszerzem. c: Köszi!

      Törlés
  4. szerintem érdemes kipróbálni (az más kérdés, hogy nekem korpásodott és hullott tőle a hajam, mikor a hajtövekre kentem, másnak viszont ezeket állította meg, tehet ez hajfüggő)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez mondjuk egészen ijesztő, de hát "mindent ki kell egyszer próbálni" c:

      Törlés