{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Egy blogposzt születése

Bár már régóta félbehagyva, sőt talán csak címként elmentve porosodik a blog piszkozatai közt egy ilyen poszt, mégis most újat kezdek, me...

Bár már régóta félbehagyva, sőt talán csak címként elmentve porosodik a blog piszkozatai közt egy ilyen poszt, mégis most újat kezdek, mert hát adjuk meg a módját a VKP-nak.
Ehy blogposzt születése nagyjából nálam mindig elég random. Akármennyire is szeretnék rendes rutint kialakítani, nem megy, így a rutinom maga a véletlenszerűség folyamata. Alapvetően ha csinálok valamit rögtön nálam van a kamera, vagy a telefonom, bár erre van inkább nagyobb valószínűség. Kissé mániákusan belém épült az "erről majd írok a blogon" kényszer, ami abból áll, hogy a főzőcskézés minden részletét megörökítem és filmnézés közben is azon gondolkozok, hogy ajánlanám e és miért. Persze a blogon eddig csak egyetlen egy filmajánló jelent meg és csak pár sütögetős poszt is, mégis bennem van már ez a folyamatos gondolat. 
Na de akkor egy konkrét poszt lépésről lépésre hogyan... 

A véletlenszerű gondolataimat mind feljegyzem a blog füzetébe, amit be is mutattam egy diy poszt keretében ITT. Itt legalább 20-30 megíratlan ötlet várakozik és csak nagy ritkán keresem őket elő, többnyire számomra friss témákról írok. 
Viszont ha mégis innen van akkor szépen kihúzom és kipipálom, majd beképelem a bloggerbe, ugyenis nem szoktam Word-ben se piszkozatot, se teljes posztot írni. Mindent a blogger-bejegyzés felületén pötyögök le, persze többszöri mentés és előnézet gombok használatával. 


Ha megvan a szöveg, jöhetnek a képek. Ugye többnyire ha tehetem saját képeket használok, de ha mégse, akkor a tumblr vagy pinterest oldalát keresem fel. Sokan használják még a weheartit lapját is, de én nem nagyon kedvelem. Nem az én stílusom.
Miután bekerültek a képek is a posztba, még egy utolsó előnézetet nézek és átolvasom még egyszer az egészet. Ilyenkor általában kiigazítom még egy kicsit a tördeléseket és az elgépeléseket javítgatom. Ha minden megvan, akkor már csak becímkézem a posztot és időzítőre teszem, mivel többnyire szeretek 3-4 posztot előre megírni. Csak ritkán szoktam rögtön a megírás után publikálni.
 Mikor végül a közönség elé kerül a bejegyzés, szégyen, nem szégyen, de szoktam hirdetni. Több blogos facebook csoportban is benne vagyok így ott mindig leközlöm az új poszt érkezését, illetve a blog tumblr, twitter, kawaii és facebook oldalán is.

Igazából ennyi ez az egész, nem nagy ördöngösség számomra, persze van, hogy semmi kedvem semmihez és ilyenkor normális bejegyzést kifacsarni önmagamból olyan nehéz, mint egy frappáns hasonlatot most ideírni.Na látjátok, nem megy. 

Végezetül az egész blogger kuckó, ahol minden történik: 

You Might Also Like

6 komment

  1. Szuper bejegyzés, és tetszik a kuckód is :)

    VálaszTörlés
  2. (Jó a háttérképed :3)
    Egyébként én is állandóan ilyen random dolgokról írok, de van, hogy kitalálok valamit és pár perccel később el is felejtem. Szóval nekem is írogatnom kellene. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Köszi ^^)
      Egyébként nem rossz ez a füzet dolog, így is legalább hivatalosabbnak érzem a bloggerkedést. :'D

      Törlés