.mindenmentes nasik a boltból || avagy ha nem ér rá főzőcskézni az ember lánya

Az ember ugye nem tud a nap minden percében a konyhája közelében tartózkodni, ugyanakkor bármikor képes megéhezni. Ebből következik, hogy n...

Az ember ugye nem tud a nap minden percében a konyhája közelében tartózkodni, ugyanakkor bármikor képes megéhezni. Ebből következik, hogy nekünk, akik különböző ételekre érzékenyek is meg kell tudnunk az étkezést akkor is, amikor nem tudunk magunknak összeütni valamit és kénytelenek vagyunk a késztermékek és a gyorséttermek színtelen kínálatából választani.
Alapvetően nem olyan nehéz dolog ez, csak figyelmesen el kell olvasni az összetevőket, de a 20x próbálkozásra is átfutni a felírtakat már elég fárasztó, sőt sokszor át is siklik az ember szeme a lényegen... mondjuk, hogy konkrétan az étel 50%-a tej.
Persze ez egy igen drasztikus példa, de tényleg így van, ráadásul még azt se tudhatjuk pontosan, hogy finom e amit megveszünk.
Ezért most szeretném az én ilyen vész és nem annyira vész termékeimet bemutatni nektek ebben a posztban.
A legeslegalapabb az abonett, szóval az extrudált kenyér. Én ebből leginkább a kukoricásat szoktam enni, mivel ez sokkal inkább nasi ízű, mint a többi. Őt bármelyik kisboltban meg lehet találni (kb 300 Ft) ezért is különösen jó, bár lassan annyiszor kell,hogy ezt egyem, hogy hihetetlenül elment a gusztusom tőle. 

A második kedvencem a Biosaurus Chips. Nemrég találtam rá a DM-ben, de láttam már más üzletekben is, legutóbb az Auchanban vettem belőlük. Én csak a sósat és a ketchuposat kóstoltam, mivel a tejérzékenységemből azt hiszem könnyen kikövetkeztethető, hogy a sajtos ízűvel világéletemben nem leszek kibékülve. Egyszerű szintén kukoricás pufi van amúgy az extra menő csomagolások mögött, mégpedig dinó formában amitől über kawaii az egész. Egyébként ő is amolyan 300 Ft körül van. 


A harmadik terméket szintén mostanság kóstoltam elsőnek. Már rég lemondtam mindenféle joghurtról és ilyesfajta készítményekről, de most rátaláltunk apával az Auchanban a Fruit Dessert elnevezésű gyümölcs desszert löttyre (igen, ez elég triviális volt), így mostanában előszeretettel fogyasztom ezt a majdnemjoghurtot amiben tényleg csak cukor, gyümölcs és víz(?) van. c:
Egyébként a boltban a zöldség&gyümölcs részlegen lehet megtalálni a hűtött cuccok között, ahol a saláták és salátaöntetek is szoktak lenni. :)
Sajnos erről hiába keresek képet, sehol se találok, sőt még árat se, de gondolom normális joghurtszerű ára lehet, bár ezzel se mondtam sokat. Legközelebb mindenképp megnézem. 

Remélem tudtam egy kicsit segíteni és a jövőben még tervezek ehhez a poszthoz hasonlókat, hisz folyton újdonságokra bukkan az ember. Ti próbáltátok már ezek közül valamelyiket? Nektek van már ilyen bevált, tuti nasitok? ^-^

You Might Also Like

0 komment