.füzetdekor-kollázs || DIY

Olyan rég volt már valami igazán menő DIY poszt, meg őszintén, nem is csináltam nagyon semmit... Viszont még vasárnap este, nagy netezés és...

Olyan rég volt már valami igazán menő DIY poszt, meg őszintén, nem is csináltam nagyon semmit... Viszont még vasárnap este, nagy netezés és blog olvasás közepette a kis .ambibivalentina blogfüzetemre esett a tekintetem. Olyan kis ronda volt a "hivatalos" és egyszerű kinézetével, szóval nem is tudom milyen ötlettől vezérelve előkaptam az épp szobámban hagyott divatmagazinokat és magamhoz ragadtam egy ollót. Nos, a végeredmény nekem iszonyatosan tetszik, remélem nektek is fog és ti is elkészítitek!
*A képek minőségéért elnézést, de mint mondtam már jócskán este volt, nekem pedig csak egy telefon állt rendelkezésemre*

Szóval a hozzávalók először is: 
  • divatlapok, National Geographic...
  • olló, ragasztó (stiftes és cellux)
  • (bankkártyához hasonló) kártya
  • ofc egy füzet, vagy bármi befedésre alkalmas tárgy
Azt hiszem minden alapvetően megtalálható egy átlagos háztartásban, szóval csapjunk is bele. Először föllapoztam az újságokat és azokat az oldalakat kitépegettem, ahol bármi jót találtam. Itt fontos megjegyeznem, hogy nagyon könnyen szakadnak a lapok, szóval különösen figyeljetek.

Amint megvannak a képek el lehet kezdeni őket fölpakolni, először persze ragasztó nélkül. Én legalulra többnyire tájképeket tettem, mint pl házak, esernyők és világítótorony... Utána emberek, modellek, akiket nem vágtam tökéletesen ki, egy apró keretet hagytam nekik és szerintem, így sokkal jobban mutatnak. Majd legutolsónak jöhetnek a szövegek. 

A ragasztásnál fontos, hogy még szakadékonyabbak a papírok, szóval nagyon nagyon vigyázzatok és legyetek figyelmesek! A stiftes ragacsozáskor ne hagyjatok ragasztótömböket a kép felületén.
Ha megvagytok a felhelyezéssel, akkor használjátok a kezetek helyett a kártya hosszabbik oldalát simításra.  c:

Sajnos a gif maker még tökéletesebb képeket eredményezett, de így látszik szépen aranyosan minden, szóval ez van, sajnálom. Ígérem legközelebb egy elfogadható kamerával ugrok neki bárminek is (meg mondjuk még a délután).

Ha készen vagyunk az oldalakkal, akkor ajánlatos vagy füzetborító átlátszó cuccal leragasztani az egészet, viszont ha nem vagyunk hozzá értő szakemberek,  akkor egyszerűbb megoldással is élhetünk, mint például csak a szélek leragasztása cellux-szal. Akármilyen botrányosan trehánynak is hangzik, a végeredmény szép és alig észrevehető. 

A végeredmény pedig a következő képeken megtekinthető. Na, hogy tetszett ez az egyszerű, de nagyszerű füzetátalakítás? Próbálkoztatok már ilyesmivel? 
*elölről*
*hátulról*

You Might Also Like

6 komment

  1. Húha! Ez eszméletlen jól néz ki *-* Én is régóta tervezem, hogy kreatívkodom a határidős füzetemen egy kicsit, de nemrég volt újság-újrahasznosítás, ezért nincs hozzá alapanyagom... Most rögtön túrok valamilyen magazint a szekrény aljáról, mert én is akarok ilyen egyedi füzetet! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi c: Komolyan elmondhatatlanul örülök, hogy így "motivált" a bejegyzés. ^^ Végülis így van értelme diy posztot írni. Mindenképp mutasd majd meg, milyen lett! *-*

      Törlés
  2. Hű ^^ Ez nagyon jó lett :3 Sok füzetdíszítős bejegyzést olvastam az utóbbi időben, de ez a legjobb *-*

    VálaszTörlés
  3. EZ baromi jó lett Nina meghoztad a sulihoz a kedvem ^^ *-*

    VálaszTörlés