A szirénkirálynő lánya || Blogturné Klub

 Ez a könyv különleges volt számomra, már azelőtt is, hogy elolvastam volna. Nosztalgikus belegondolni, hogy annó 2018 szeptemberében ennek ...

 Ez a könyv különleges volt számomra, már azelőtt is, hogy elolvastam volna. Nosztalgikus belegondolni, hogy annó 2018 szeptemberében ennek a sorozatnak az első részével vettem részt elsőnek blogturnéban. Azóta pedig kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de itt vagyok és igyekszem kiválogatni Nektek a legjobb olvasnivalókat. 

Már akkor, az első rész posztjában is, amit itt tudtok elolvasni, utaltam rá, hogy nagyon-nagyon kíváncsian várom, mi történik a következő és egyben utolsó részben. Meglepő volt számomra a tudat, hogy a divatos trilógia megoldás helyett, ez csak egy duológia lesz. Olyan furcsán hangzik ez a szó a számomra, azt hiszem ebből érződik, hogy nem sokszor találkoztam vele könyves pályafutásom során. 

Fülszöveg:
Apám hajói ki lesznek szolgáltatva a sziréneknek.
Mi érjük el a szigetet elsőként, és a miénk lesz a kincs.
Alosa végre teljesíti a küldetését. Megszerezte a legendás elrejtett kincshez vezető térkép mindhárom darabját, ráadásul a kalózok, akik korábban foglyul ejtették, most az ő hajóján raboskodnak. A továbbra is bosszantóan vonzó Riden folyamatosan eltereli a figyelmét, de legalább engedelmeskedik.
Ám amikor a hitvány Vordan felfedi az apja évek óta őrzött titkát, Alosa és a legénysége veszedelmes versenyre kel a rettegett kalózkirállyal. Hiába a tengernyi veszély, Alosa biztos benne, hogy ő fogja elsőként elérni a kincset… Hiszen mégiscsak a szirénkirálynő lánya.
A közönségkedvenc A kalózkirály lánya folytatása.
Szárnyalj vele!

Őszintén, nem emlékeztem, hogy hogyan fejeződött be az előző kötet, így fejest ugrottam az ismeretlenbe az első fejezet alatt. Szép lassan kitisztultak a helyszínek, a szereplők és az alap konfliktus is, bár tény, hogy nem sokáig kellett gondolkoznom, a könyv elején olyan hihetetlen gyorsasággal rohantunk előre, hogy kialakuljon az a bizonyos alapkonfliktus, hogy csak nézni tudtam, mégis mi történik itt. Igen, emlékeztem rá, hogy már az első résznek is megvoltak a maga hibái, de ennek ellenére borzasztóan élveztem azt a könyvet. Ez mostsem volt másként: A könyv izgalmas volt és olvastatta magát, olyannyira, hogy megint szinte egyetlen nap alatt szaladtam végig az egész történeten és egyszerűen nem tudtam letenni. 

(A következő bekezdés spoilereket tartalmazhat! Csak saját felelősségre olvasd!)
Ugyanakkor itt muszáj csúnyán megjegyeznem, hogy nem véletlenül nem jött a gondolat, hogy letegyem a könyvet: sokszor még a képzelőerőmre sem volt szükség, olyannyira nem voltak leírások a főhősökről és a többi szereplőről. Az egész könyv nagyon magára a cselekményre koncentrál, így néha a leírások, néha pedig az érzelmek sínylik ezt meg. De mindezek mellett  könyv letehetetlen és garantáltan elvesz a kalózvilágban az ember, olyannyira, hogy utána muszáj Karib-tenger kalózai maratont tartania levezetőként. Valahogy a kalózélményt, a kalandozást és az akciójeleneteket olyan jól eltalálta a kedves írónő, hogy egyszerűen megbocsáthatóak a hibái: ez egy jó könyv, annak ellenére, hogy megvannak a maga hibái. Viszont van egyetlen egy dolog, amitől nem tudok eltekinteni, megint túl rövid lett. Ez a sztori sokkal több oldalt érdemelne, több leírást, belső gondolatmenetet és egy epilógust. Borzasztóan szomorúan vettem tudomásul, hogy nincs, semmilyen pici apró betekintés, hogy mi lett azután, semmi, de tényleg semmi. SPOILER! Hogy lehet annyival lezárni a könyvet, hogy végre minden rendben van és elmehetnek a kedvenc főhőseink lepedőakrobatikát gyakorolni... Mármint megértem, tényleg tök jó, éljenéljen, de ha már a történet közbe feljött az családalapítás téma stb, miért nem lehetett egy rövidket epilógust odacsapi, hogy mi lett velük, hogyan tovább, ha úgyis el kell búcsúznunk ettől a világtól, mert a történet itt ér véget. :( SPOILER VÉGE!

Összességében nagyon jó élmény volt a második rész, és csak ajánlani tudom a kalózos történetek rajongóinak. (Itt meg kell jegyezzem, hogy még mindig túl kevés ilyen sztori van a piacon, pedig nem kérdés, hogy bőven lenne rá kereslet...) Kénytelen leszek még egyszer végigmaratonozni a Karib-tenger kalózait.
Nyereményjáték:
A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Tricia Levenseller nagysikerű duológiájának második része, A szirénkirálynő lánya. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei vitorlát bontanak és tengerre szállnak, hogy elkísérhessék Alosa kapitányt utolsó, veszedelmes kalandjára.
Mostani játékunk során a női kalózoké lesz a főszerep, tehát minden állomásunkon megosztjuk egy híres női kalóz nevét… összekeverve. Nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni a betűket, és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítségként eláruljuk, hogy a vezeték- és keresztneveket meghagytuk szédszedve, így azzal már nem kell bajlódnotok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
RYMA DEAR

További állomások:
04/08 Ambivalentina
04/10 Hagyjatok! Olvasok!

You Might Also Like

0 komment