Kőgazdagok problémái || Blogturné klub

A második rész óta, be kell, hogy valljam, picit beleszerettem ebbe a sorozatba, így nem csoda, hogy alig vártam a harmadik és egyben utols...

A második rész óta, be kell, hogy valljam, picit beleszerettem ebbe a sorozatba, így nem csoda, hogy alig vártam a harmadik és egyben utolsó kötet megjelenését. 
A távol-keleti témák igen nagy részt foglalnak el a szívemben, bár azt hiszem ez a legtöbb olvasómnak nem túl meglepő információ. A Kőgazdagok problémáiban pedig, bár a cím nem mutatja, egy szingapúri elitből kiemelt családdal, na meg a hozzájuk csapódó innen-onnan ismert és felkapaszkodott újgazdagokkal tehetünk meg egy újabb kalandos utazást, természetesen szinte az egész világ körül, hisz itt egy kis magángéppel repülgetéshez mindenkinek van kedve, no meg pénze.... Vagy mégse?


Elsőre furcsa lehet ez az egész. Mégis miért érdekes egy rakás felfuvalkodott és gazdag kínai családi drámáját olvasni? Nos, igaz, ami igaz: ez egyfajta bűnös élvezet, hisz nagyon könnyed és szórakoztató a kötet, mégis, aki egy picit is fogékony a távol-keleti témákra, az nagyon sok érdekes és apró tényt ismerhet meg Szingapúrról, a történelméről, nevezetességeiről és természetesen, ahogy azt az előző részekben is megszokhattuk, nincs hiány a különleges ételek és ruhaköltemények bemutatásából sem. 
Mégis, ez mind érdekes, a szerző megjegyzései baromi jól egészítik ki a történetet, főleg, hogy van egyfajta cinikus hangja, amit előszeretettel használ, nem csak a lábjegyzetekben, de sokszor a karakterei megnyilvánulásain keresztül is. 

Fülszöveg:
A Kőgazdag ázsiaiak és a Kőgazdag barátnő után az immár méltán világhírűvé vált Kevin Kwan harmadszorra is fergeteges humorral rombolja le a bennünk élő sztereotípiákat a gazdag ázsiaiakkal kapcsolatban. A korábban megismert Sang, Cseng és Young család tagjainak élete ezúttal a családi birtok, Tyersall Park megszerzése körül forog. A hatalom és gazdagság szimbóluma, Nick gyermekkori otthona a nagymama különös és többször is megváltoztatott végrendelete után válik szabad prédává, miközben a családtagok nem kímélik egymást. 
Eközben Astrid és régi szerelme, Charlie a saját küzdelmeiket vívják a boldogságukért, mert exeik igyekeznek megkeseríteni az életüket. Kitty Pong pedig, aki ugyan férjhez ment Kína második leggazdagabb emberéhez, még mindig úgy érzi, hogy le kell győznie mostohalányát. 
Végül azonban mindenki megnyugodhat: a birtok a lehető legjobb kezekbe kerül, a szerelem győzedelmeskedik, és majdnem mindenki boldog.

Karakterek: 
Míg az első két rész többnyire Rachelre és Nickre fókuszált, addig itt, az utolsó kötetben felváltva kaptunk mindenkiből egy kicsit. Annyi szálon futott a történet, hogy néha igazán belezavarodtam, hogy mégis éppen kiről olvasok, aki hol is van. A dolgok megfejtésében sokat segített a könyv elejében található családfa, bár picit furcsa a szerkesztése, így nem egyételmű, hogy éppen ki kinek az anyja/apja/gyereke/testvére, dehát legalább van és nagyjából be lehetett lőni a dolgokat. 

Én személy szerint kicsit sajnáltam, hogy a legfontosabb személyből, Szu Ji-ról, a haldokló nagymamáról alig kaptunk beszámolókat, pedig igazán érdekesek voltak a visszatekintések a múltjába. Egy számomra kifejezetten érdekes személyiséget kezdett el kirajzolni ezzel a kedves szerző, de picit olyan érzésem van, így a kötet befejezte után, mintha félúton abbahagyta volna a dolgot. 


Külön tetszett, hogy Kitty Pongról még többet halhattam. Nem is tudom miért, de érdekes és szórakoztató az ő története, és külön tetszett a folyamatos versengése mostohalányával, aminek a végére őszintén megkedveltem Kittyt. Ezen pedig roppant mód meglepődtem. 

Ha már meglepődéseknél tartunk, kanyarodjunk is át magára a sztorira, hisz egy igen nagy kérdésre épült föl az egész regény: mégis ki örökli a birtokot?

Sztori: 
Két rész alatt, pont annyira lehet megismerni a kifejezetten nagyszámú szereplőgárdát, hogy az ember kedvencet tudjon választani, vagy legalábbis tudja, kik számára a pozitív karakterek, de leginkább, hogy pont eléggé beleássa magát a családi drámákba ahhoz, hogy meg tudja tippelni, hogy mégis ki örökli a hihetetlen értékkel bíró birtokot. 
Nagyon érdekes az egész kötet összetétele. Piszok jól van felvezetve a nagymama betegeskedése, majd haldoklása, hisz a család apraja és nagyja odasereglik, hogy mindenki a lehető legközelebb legyen a tűzhöz. Kezdődnek a drámázások, összeesküvések és minden, ami jól megágyaz egy izgalmas családi történetnek. 

Mert tényleg, az egész kötet izgalmasra sikeredett. Voltak benne persze mélypontok, de mégis, szinte végig izgultam, és hiába tippeltem meg az elején ki fog örökölni, mégis teljesen meglepett a végén, hogy mégis mi lett a sorsa a Tyersall Parknak. 
Tényleg, klisémentes és izgalmas befejezést kapott a trilógia, és nagyon próbálok mindenféle spoilert elkerülni, mert akkor igazán jó, ha az ember végig tudja izgulni a családi ármánykodásokat.

Kiadó: Kossuth, 2019
Eredeti cím: Rich People Problems
Sorozat: Kőgazdag ázsiaiak 3. rész
Oldalszám: 432
Fordító: Németh Dorottya

Nyereményjáték:
Utolsó részéhez érkezett Kevin Kwan népszerű, dúsgazdag ázsiaiakról szóló sorozata. Meglepetésekkel teli történetben vehetünk búcsút Szingapúrtól, a szereplőktől és Tyersall Parktól.
Kövesd a Blogturné Klub három bloggerét turnéjuk során és szállj versenybe a kiadó által felajánlott nyereménykönyvért!

A történet szereplői híresek luxusmárka-imádatukról, tehát játékunk is ehhez kapcsolódik. 
A turné minden állomásán egy-egy ismert nemzetközi luxusmárka logóját láthatjátok.  A ti feladatotok csupán annyi, hogy felismerjétek mely márkához tartozik a logo és beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

                                                          


További állomások: 
05.31 - Olvasónapló
06.02 - Ambivalentina

You Might Also Like

0 komment