AMERIKAI CSOKIS KEKSZ || AMERICAN CHOCOLATE CHIP COOKIES

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egyszerűen imádok sütni, főleg olyankor, amikor ezer más dolgom lenne, de legfőképp a tanulás. Ilyen...


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egyszerűen imádok sütni, főleg olyankor, amikor ezer más dolgom lenne, de legfőképp a tanulás. Ilyenkor valami szuper érzés, hogy picit ki tudom kapcsolni az agyamat és totálisan bele tudok feledkezni a sütögetésbe. 
Nemrégiben fedeztem fel a nosalty.hu oldalán ezt az amerikai csokis keksz receptet és hirtelen felindulásból el is készítettem, de mivel tényleg szuperül sikerült, pár napra rá, már megint megsütöttem és ismét nem csalódtam a receptben. Fantasztikus, na meg egyszerű.



Én robotgéppel kevertem be a tésztát, így jó sok időt meg tudtam spórolni, de igazából tényleg egy 15 perc alatt simán el lehet készíteni, majd 12 percig kell csak sütni, szóval az egyik legjobb választás, ha az embernek nincs sok ideje pepecselni.
De nézzük is a hozzávalókat:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1/2 sütőpor
  • csipet só
  • 3/4 bögre olvasztott vaj (nem több!)
  • 1 bögre barna cukor
  • 1/2 bögre kristálycukor
  • 1 egész tojás + 1 tojássárgája
  • 2 bögre csokichips (vagy összetört csokoládé)
  • 1-2 vaníliás cukor

Az én tapasztalataim szerint cukorból nyugodtan rakhatunk kevesebbet, illetve nekem nem volt itthon barna cukrom, így csak egy bögre kristálycukrot tettem bele. Emellett a sütőporral kell még vigyázni, mert könnyen túl markáns ízvilágot tud kölcsönözni a sütinek, na meg én ehhez az adaghoz egy tábla egyszerű étcsokit daraboltam fel apró darabokra. 



Egybe lehet az össze hozzávalót összedobálni, kivéve a csokit, hisz a meleg felolvasztott vaj szépen belekeverné a masszánkban és csokidarabos keksz helyett valami egyszerű és furcsa kakaós kekszet kapnánk. Éppen ezért legyetek türelemmel és várjátok ki, amíg kellően kihűl a bekevert tészta és csak utána adjátok hozzá az összetört csokoládét. 

Ha a csoki is belekerült a masszába, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kezdjünk el golflabda méretű golyókat gyártani. Nem kell különösebben lenyomkodni a tetejüket, sülés közben úgyis szét fognak terülni, éppen ezért figyeljünk a közöttük lévő kellő távolságra. 



Miután ezzel is készen vagyunk, nagyjából pontosan 12 percig 180°C-on (előmelegített sütőben) légkeveréssel sütjük őket. Ne ijedjünk meg, ha nem különösebben barnulnak meg vagy nem tűnnek még igazán késznek: miután kivettük őket a sütőből, csak utána fognak megszilárdulni. Ha túlsütjük a kekszeket, előfordulhat, hogy törhetetlenségig keményednek és így ehetetlenek lesznek. 

Remélem ti is elkészítitek ezt a szuper finom és egyszerű receptet! ♥

You Might Also Like

3 komment

  1. Biztosan ki fogom próbálni! Köszi a tippet! :) <3

    VálaszTörlés
  2. Ohh legyszi legközelebb ezzel is várj!;)

    VálaszTörlés
  3. Már tervezem is a holnapomat, hogy mikor tudom megsütni. (:

    VálaszTörlés

.partnerek és barátok