5 HELY ANIMÉSEKNEK LONDONBAN

Nem tudom mennyien tudjátok, de még a múltévben egy hetet Angliában töltöttem, így jutottam el ismét el a britek fővárosába - Londonba - és...

Nem tudom mennyien tudjátok, de még a múltévben egy hetet Angliában töltöttem, így jutottam el ismét el a britek fővárosába - Londonba - és látogattam meg sokadjára a kedvenc animés helyeimet.  Sajnos a legkedvencebb boltom, a Tokyo Toys bezárta a londoni üzletét, így konkrét ereklyék nélkül tértem haza, de webshopként továbbra is üzemel, illetve Birmingham-ben továbbra is van rendes boltjuk.
Ami rettentő nagy szerencse, hogy az üzletek kifejezetten közel vannak egymáshoz, nem véletlenül, mivel a Picccadilly Circus fölött húzódik az úgy nevezett kínai negyed, amely igazából az összes távol-keleti nemzetet felöleli. Így itt van rögtön a Japan Centre, a JP Books és így tovább. Nem messze pedig az Oxford Street, szóval tényleg tökéletes helyen van mindegyik üzlet, de akkor kezdjünk is bele. Mit érdemes Londonban meglátogatni, ha már az ember fia animés?



JAPAN CENTRE

Ha japán és egyéb távol-keleti ételeket, nasikat, hozzávalókat és italokat keresel, akkor ez a tökéletes hely. Az üzlet megtévesztő lehet, mert kintről össz-vissz egy mozgólépcsőt lehet látni egy ajtó mögött (emiatt én egyik évben, amikor elsőnek találtam rá, el is mentem mellette), szóval ne ijedjetek meg és mennyetek föl. Ott rögtön a friss kész kaják közé jutottak, amiket ott készítenek elvitelre, viszont van beülős rész is egy kicsivel beljebb, ahol nagyobb meleg ételeket is lehet kérni, mint rament és ilyeneket. (Ezt nem próbáltuk, szóval nem tudom sajnos biztosra.) Emellett a leülős hely mellett viszont 7-8 sor tömör gyönyör sorakozik, megannyi pockyval (rengeteg ízesítéssel), instant tésztával és zöld teás üdítőkkel.
De az egyszerű hozzávalókból sincs hiány, illetve zöldségek is vannak, amiket nehezebb beszerezni, mint mondjuk a kínai kel. (Ebből csinálják a kimchit pl.)
Kicsit drágábban hátul lehet találni még újságokat, magazinokat és könyveket, meg egyéb vicek-vackokat is.



JP BOOKS

A japánul tanulóknak konkrét paradicsom, hiszen itt rengeteg könyvet, magazint és természetesen mangát lehet eredeti nyelven megtalálni, azaz japánul. Az eladók nagyon aranyosak és segítőkészek, bár nem igazán tudják, hogy egy külföldinek mi a "könnyű olvasmány", szóval érdemesebb előre kinézni pár darabot. A mangákból iszonyatosan nagy a választék, persze a legtöbb példány így is a Naruto, One Piece és Fairy Tail hármasából van.
Kaphatóak itt még egyéb japán stílusú dísztárgyak és írószerek is, na meg pár Rillakkumás cucc is!




TOKYO TOYS

A kedvenc animés boltom volt, de sajnos előző évben bezárt az üzlet. Viszont webshopjuk továbbra is van, elég nagy választékkal. Szállítanak Magyarországra is, viszont kicsit borsos az ára. De ha valaki rövidebb-hosszabb ideig kint él, akkor hasznos lehet.
Itt a tipikus animés csecsebecséket lehet kapi, meg pár alap cosplayt, amiket Mondoconon is láthattatok már, szóval karakteres kulcstartók, nyakláncok, karkötők, plüssök, mobildíszek és így tovább.



CHINATOWN

Bár ez nem egy konkrét üzlet, hanem Londonban egy pár utcát felölelő hely, körzet valami ilyesmi, de mindenképpen meg szerettem volna említeni itt, legalábbis a főutcáját mindenképp. Egyrészről olyan érzésed lesz, amikor végigsétálsz, mintha nem is Európában lennél, másrészt pedig tele van kínai, japán, koreai, vietnámi és thai éttermekkel, bisztrókkal és egyéb behatározhatatlan üzletekkel .(Itt egyszerűen néha megszűnik a latin betűk használata.) Egyszer minenképpen érdemes valahol itt enni!



WATERSTONES

Eredetileg Anglia egyik legnagyobb könyvhálózatának nem sok köze kéne, hogy legyen az animés kultúrához vagy legalábbis nálunk furcsa lenne, ha a Libri egy otaku sarkat nyitna, itt mégis ez a helyzet. Rengeteg angol nyelvű manga megtalálható itt, kezdve a mainstream Sword Art Online és Attack on Titan vonaltól a klasszikus Naruto és Nana darabokon át az olyan ritkaságokig, mint a Wolf Children gyönyörű és ritka vastag kötetéig. (A mai napig bánom, hogy nem vettem meg!)
Egyébként a kasszánál tök jó kitűzők is szoktak lenni, én tavaly egy "The book was better" feliratosat vettem.

Ti voltatok már Londonban? Esetleg ismertek más animés helyet ott? :) 

You Might Also Like

0 komment