RAMENKA || BUDAPEST GUIDE

Ez a hely a főhadiszállásunk, a közös pontunk a barátaimmal. Még tavasszal alakult ki teljesen véletlenszerűen ez a csapat, akikkel egy ide...

Ez a hely a főhadiszállásunk, a közös pontunk a barátaimmal. Még tavasszal alakult ki teljesen véletlenszerűen ez a csapat, akikkel egy ideig heti szinten jártunk el, így azt hiszem ténylegesen tapasztalatból beszélhetek erről a helyről. 
Ti is tudjátok, milyen közel áll hozzám a japán kultúra, így nem csoda, hogy a japánok egyik legkedveltebb ételét, a rament is rettentően szerettem volna megkóstolni, miután pedig ez megtörtént, beleszerettem. Haha. 
Szóval ha ti is szeretnétek egy jót szürcsölni, akkor itt van a legjobb budapesti lehetőség rá: A RAMENKA.

Az étterem könnyen megtalálható és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A berendezés eléggé minimalista, és leginkább egy óriási fa asztalból áll, ahol mindenki helyet foglalhat. Elsőre ez kicsit nyomasztó volt nekem, mivel egyrészt "iskolai ebédlő" érzésem lett, másrészt pedig nem könnyen birkózom meg az idegen emberek gondolatával és furcsa volt, hogy valakik közvetlen mellettem esznek és beszélgetnek. Viszont most már azt hiszem megszoktam.
A választék sem túl nagy, de igazából az óriási adag tökéletesen ellensúlyozza, na meg, mégiscsak egy ramenozóról/levesezőről beszélünk, mi más kéne még ide? Minden esetre válogathatunk még kísérők közül ( nekem a gyoza a kedvencem) és különlegesebb italok, sörök is vannak.
Sajnos az árak egy diák számára egy kissé magasak, ugyanakkor nem is ők a célközönség.

Azt hiszem egyelőre még senkit se sikerült meggyőznöm, hogy ide el kell menni és meg kell kóstolni, hiszen a fő attrakció még csak alig-alig került szóba, azaz a ramen. Nem kell sokat várni rá, de érződik, hogy frissen készül. Elsőre ijesztő lehet az az óriási tál, amit letesznek elénk, de 2-3 alkalom után már az egész észrevétlenül eltűnik és csak azt fogod érezni, hogy valami nagyon finomat ettél és egész napra tele lettél.

Az étterem ramenjének egyetlen hibája, igazából pont, hogy a pozitívuma. Sok távol-keleti ételekkel és éttermekkel foglalkozó fórumon és csoportban lehet olvasni, hogy a Ramenkát egy amolyan designer, hipster, túl nyugati helynek nevezik, amiben igazából annyi az érdemes leszűrni való, hogy bizony itt nem azt a rament fogod kapni, amit kint Japánban ennél és igen, hozzá lett igazítva a nyugati ember ízléséhez, ugyanakkor viszont így sokkal nagyobb körben vonzza az embereket. Szóval az idetévedt otakuk is, ha kedvet kaptak, hogy elnézzenek, de nincs kivel, nyugodtan lehet vinni anyut, aput és a szimpla osztálytársakat is, hiszen egy finom leves bármikor bárkinek belefér, nem? :) 

Több fajta rament is lehet kérni és ha valamelyik hozzávalóba rettentően beleszerelmesedtél, akkor persze meg lehet súgni nekik és akkor abból többet is kaphatsz. (Éljen a fafülgomba!) 
Az én kedvencem a csirkés. Imádom, hogy a hús olyan kellemesen puha, a répa és a bab közbe ropog és az egész alaplével együtt egy olyan szuper ízélmény, amit nyilván lehet nagyi húsleveséhez hasonlítani, csak ezerszer jobb a ramen. 
Szóval készen álltok egy szürcsölésre? 

You Might Also Like

0 komment