PLÜSS SZÖRNY | DIY

Szóval zsong most minden blog az ezernyi karácsonyi ajándék ötlettől és úgy éreztem, én se maradhatok ki, szóval miközben csinálgattam a dol...

Szóval zsong most minden blog az ezernyi karácsonyi ajándék ötlettől és úgy éreztem, én se maradhatok ki, szóval miközben csinálgattam a dolgokat, lencsevégre kaptam ezt a pár egyszerű lépést amivel mindenki hihetetlen gyorsan és könnyen tud szerettének, legyen fiú, lány, idős vagy fiatal valami apróságot készíteni és ezzel örömet okozni neki.

Édesanyámmal különösen imádjuk ezeket a figurákat/állatkákat amiket foltokból varrnak össze, gomb szeme van és biztos most már eszetekbe jutott valami halvány derengés, hogy mégis miről beszélek. Úgy gondolom, hogy egy ilyen plüssfigura, attól függetlenül, hogy alapvetően gyerekek az elsődleges célközönsége, mindenkinek tetszik, főleg, hogy látják, hogy az ember dolgozott vele.:)


Tehát kezdjünk is neki!Szükséges először is két filc anyag, illetve egy sablon. Szabad kézzel megrajzoltam egyszerű nyomtató papíron (de jobban ajánlom a keményebbet) majd kivágtam. Mikor ráillesztettem a sablont a filcekre figyeltem, hogy lehetőleg ne pazaroljak anyagot, illetve rögzítettem gombostűkkel. 

Miután mind a két filc formára lett vágva, kiválasztottam a világosabbikat elülső oldalnak és egy fehér filcből kivágtam két szemet, amit "díszesebben" kis háromszögeket alkotva varrtam fől vastag vörös cérnával, majd vastag feketével egy csillagot varrtam a közepébe. Ezután megint vörössel fölvarrtam a száját. Itt úgy csináltam, hogy az öltések között nem lett lyuk, tehát mindig visszamentem az előző kiinduló pontba, így egy folyamatos vonalat kaptam. (Nem igazán vagyok benne ebben a varrósdiban, illetve hiába keresek a neten, sehol se találok konkrét leírást, hogy melyik öltést, hogy hívják ami kézzel készült.) 

Ezután arccal lefelé a hátlapra fordítva tettem a filceket és egymásra illesztettem őket. Gombostűvel rögzítettem őket egymáson és az előbb elmagyarázott öltésekkel, egyszerű mezei fehér cérnával összevarrtam a két anyagot. Fontos, hogy figyelni kell a végtagoknál, mert a kitömést követően ott tud leginkább hamar kiszakadni a plüss. Illetve ha már majdnem készen vagyunk, hagyjuk abba és fordítsuk ki a plüsst majd tömjük ki.

Miután megvan a kitömés, használjunk "láthatatlan öltéseket a végleges összevarrásra. (Eleinte nem igazán értettem, hogy is működik ez, de ha rákerestek google-n akkor nagyon jól elmagyarázzák képeken és videókon is. [LINK]
//este jutott eszembe lefotózni, így fakók sajnos a színek, gome//

Remélem tetszett nektek ez a rövid kis ötlet/diy. Szerintem kifejezetten jó szülőknek (mondjuk, ha kettőt csinálsz, egy pirosat meg egy kéket), barátnőknek, nagyiknak, kis tesóknak mert mindenki megtalálhatja benne a számára szépet és értékeset.:))) Ti szoktatok varrogatni? 

You Might Also Like

0 komment