KÉRDEZZ-FELELEK || NAP BLOGGERE

Sziasztok! Az elmúlt szombaton én voltam a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségének csoportjában a nap bloggere. Ez abból állt, hogy a...

Sziasztok! Az elmúlt szombaton én voltam a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségének csoportjában a nap bloggere. Ez abból állt, hogy a többiek kérdéseket tettek föl nekem, amikre ebben a posztban fogok válaszolni. Már párszor hallhattatok nálam, illetve innen-onnan erről a facebookos csoportról, és ha eddig nem tettétek meg, akkor most buzdítanék mindenkit, hogy ha teheti csatlakozzon, hiszen egy rettentő jó közösség, sőt, megkockáztatom, hogy a legjobb, legszínvonalasabb és legszínesebb magyar blogger közösség. Na de, nézzük a kérdéseket és válaszokat! :) 




Annie kérdései:
Tanulsz japánul?
Tavaly már elkezdtem az írásjeleket megtanulni, viszont sajnos jelen pillanatban nem. Ez még a jövő zenéje, de mindenképpen szeretnék legalább egy picit tanulni, mert szerintem nagyon szép nyelv.

Ha igen, szerinted melyik a tanulás legnehezebb része?
Bár nem tanulok, de a régebbi tapasztalataim alapján a kifejezések, hogy a vízre is van nagyjából nyolc, attól függően, hogy mire gondolunk.:) Illetve a kanjik sem könnyűek. 

Mit gondolsz a cosplayről?
Eleinte furcsa volt, de mostmár én is mindenképp szeretném egyszer kipróbálni. Hihetetlen milyen egyedien és milyen részletességgel tudják néhányan elkészíteni a jelmezüket. Egyébként ez ugye sokaknak furcsa, hogy beöltöznek emberek, akik idősebbek az óvodás szintnél, de én továbbra is ott tartok, hogy bőven jobb és hasznosabb hobbi ez, mintsem egyéb más. 



Jársz MondoConra?
Valahogy mindig akkor betegszem le, legutóbb a nyárin voltam. A tavaszira most mindenképp szeretnék menni, vlogolni is róla. Egyébként valahogy én még nem éreztem meg azt az igazi ízét, ami miatt beleszerelmesednék a dologba, de mindig jó látni, hogy mennyi otaku van kis hazánkban.  

(Tudod, hogy a felső menüsor a VKP kivételével nem működik?)
(Igen, nemrég én is észrevettem és már dolgozom az ügyön, köszi, hogy szóltál. ^-^)

Emese kérdései: 
Ha csak egy k-pop bandát választhatnál, melyik lenne az?
Na ez egy igazán nehéz kérdés. Tiszteletből mindenképp a BIGBANG-et, viszont ott az EXO is, akik valamiért rettentően közel állnak hozzám. A B.A.P volt viszont az a csapat, akik miatt beleszerelmesedtem ebbe az egészbe, így ők is mindenképp itt vannak, de talán mégiscsak az EXO lenne azaz egy banda, akiket választanék. Az összes tag közel áll hozzám, és a zenéjüket is kifejezetten kedvelem. Régebben, még a debüt korszakában a BTS-t mondtam volna, de valahogy az óriási popularitásuk elvette a kedvem tőlük. Ez hülyén hangzik, de így van.

Szerinted a koreai vagy a japán a nehezebb, vagy valahol egy szinten áll?
Számomra a koreai könnyebbnek tűnik. Az írásjeleik biztosan sokkal könnyebbek és amennyit tanultam mindkét nyelvből, az alapján egyértelműen a japán sokkal nehezebb. 

Hogy viszonyulnak hozzád, mint otakuhoz és ázsiamániáshoz a körülötted lévők?
Megszokták már. Eleinte sok kritikát kaptam miatta, de mostmár inkább érdeklődnek a dolog iránt. Illetve szerencsére engem leginkább szintén ázsiamániások vesznek körül, bár ez elég durva kifejezés ránk. Szóval miután ilyen környezetben is mozgok így nem sok negatívumot élek meg a dolog miatt.:) 



András kérdése: 
Hogyan kezdett érdekelni a Távol-Kelet?
Kiskorom óta néhol-néhol előbukkantak apró dolgok, mint a Pokémon, Kaleido Star és Tsubasa kapitány hihetetlen kedvelése, a sushi imádat és így tovább. De a végső lökést a kpop miatt kaptam, amikor is egy hetet betegeskedtem itthon és egy blogon találtam rá a BIGBANG egy számára. 

Eszter kérdései: 
Ismersz személyesen más bloggereket?
Sajnos egyelőre csak egyetlen egy lánnyal sikerült találkoznom, mégpedig Uke-channal, azaz Vikivel. Illetve barátom is most fog elkezdeni blogolni, nem tudom, őt ide számolhatom-e.

Szerinted mi a legjobb a blogolásban?
Rengeteg újat ismerhet meg vele az ember. Egyszerűen még jobban kitárul a világ. Rengeteg új ismeret, tapasztalat jön egy bloggal. Nyitottabbá tett, rendszeretőbbé és kötelességtudóvá. 
Kicsit olyasmi ez, mint egy kisállat vagy növény... esetleg gyerek. Lényeg a lényeg, hogy gondozni kell, figyelni és terelgetni, hogy minden jól működjön. Ez az egész csomag szerintem a legjobb a blogolásban.

Mi életed legjobb döntése és mi az a hülyeség,amit soha nem tennél meg újra?
Azt hiszem most már nyugodtan mondhatom, hogy az, hogy ezt a blogot elkezdtem írni, életem egyik lehető legjobb döntése volt. 
Nagyon sokáig gondoltam úgy, hogy életem legnagyobb hülyesége volt, hogy németül kezdtem el tanulni angol helyett, és egy picit még mindig így gondolom. Sokkal előrébb lehetnék az angollal.



Hány könyved van?
Úristen, hát meg se merem számolni. Alapvetően mindenen és mindenben próbálok spórolni, de egyszerűen könyveken nem tudok. Viszont itthon családilag tartjuk számon a könyveket. Így pedig örököltekkel, dobozoltakkal együtt több, mint 1000 darab van.:) Egyszer megszámoltuk, de hát azóta több lett és már nem is emlékszem. Végülis mindenki másra költ.

Megvan már a "beszerzendős" listád az idei első Joy napokra?
Mostanában a koreai kozmetikumok felé kacsintgatok, így egészen csökkent a drogériás mulatságaim száma. Annyit tudok, hogy valami szép rúzsra és pirosítóra elég nagy szükségeim van, illetve továbbra is kéne még-még nude lakk. :)

Ha nyernél egy utazást, ahol mindent fizetnek, de csak egy országot választhatnál, melyik ország lenne? Miket néznél meg feltétlenül? 
Egyértelműen Japán, ez nem kérdés. Bárki meglepődött? :) Nagyon szeretném látni a cseresznyefa virágzást, a Fujit és a sok furcsasággal találkozni. Komolyan ott még egy mekizés is tud érdekes és különleges lenni! Persze a tokiói forgatag is rettentően érdekel (hah ott milyen olcsón tudnék itthonhoz képest beszerezni mennyi mindent...)...:)

Köszönöm szépen a kérdéseiteket, ha valakinek lenne még valami, akkor azt kommentben fölteheti! ^-^ * képek tumblr-ről, illetve innen*

You Might Also Like

0 komment