.amerikai palacsinta || tojás- és tejmentes

Tudjátok egész jó nézettsége lett a legutóbbi 'csúnya, de finom' sütinek, amit csak úgy próbaként és új témaként raktam föl nektek ...

Tudjátok egész jó nézettsége lett a legutóbbi 'csúnya, de finom' sütinek, amit csak úgy próbaként és új témaként raktam föl nektek a blogra. Szóval most itt a folytatás, maradunk az édességek világában, hisz minek mozdulnánk is ki, illetve továbbra is tojás- és tejmentes a recept, viszont ezzel a két hozzávalóval együtt is le lesz írva, hogy akinek nem muszáj, ugyan már ne hagyja ki. 

Amikor Joe bácsit reggel az asztalon találom, rögtön tudom mindig, hogy remek napnak nézünk elébe, hisz amerikai palacsinta lesz a reggeli. Természetesen anyukám készíti a legfinomabbat, mint ahogy az lenni szokott mindenkinél, de egyszer-egyszer én is megpróbáltam már ezt a zseniális étket elkészíteni. Nade, elég is az áradozásomból, nézzük a hozzávalókat: 
~ 40 dkg fehér liszt           //lehet fele kukorica liszt//
~ 1 tojás        //helyette 8 dkg reszelt alma//
~ egy csipet só, csipet cukor
~ kiskanálnyi szódabikarbóna
~ 2 dl tej      //helyette rizstej//
~ 2 db nagy alma
~ szénsavas víz
~kevés olaj
A hozzávalókat csomómentesen(!) egyszerűen csak el kell keverni, fontos, hogy annyi szénsavas vizet adjunk hozzá csak, hogy egy sűrűbb állagú tésztát kapjunk, mint a normál palacsinta. Ezután a két almát csak meg kell mosni, meghámozni, felszeletelni és belekeverni a tésztába.
Végül pedig egy kevés olajat is hozzáadhatunk, hogy jobban lehessen keverni, de ez elhagyható, ha jó a palacsintasütőnk.
És ennyi is lenne, szerintem iszonyatosan egyszerű és mellette hihetetlenül finom, szóval maga a tökély.





You Might Also Like

4 komment

  1. Nagyon jól néz ki, már össze is futott a nyál a számban! :D Egyszer én is megcsinálom, csak én a fehér lisztet le fogom cserélni, mert nem eszek olyat! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá!~ Ez a jó a sütésben, hogy bármilyen hozzávalót át lehet alakítani, más megoldással is el lehet készíteni a dolgokat. c:

      Törlés
  2. nagyon jó :) én örülök a tej- és tojásmentes receptjeidnek, mivel allergiás vagyok rájuk. ezt is ki fogom próbálni, én az alap palacsintareceptben is almapürével helyettesítem a tojást, annyi, hogy nem teszek bele cukrot, a liszt pedig teljes kiőrlésű. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. c: örülök, ha tudok ezekkel a receptekkel valakinek ötleteket adni/ segíteni. :) Ha kipróbáltad mindenképp írj, hogy hogy ízlett ^^

      Törlés