ÁZSIABOLT || BUDAPEST GUIDE

Ezen a nyáron szinte alig voltam itthon, így sokszor ettem a belvárosban, ezzel pedig elkerülhetetlenné vált, hogy ne fedezzek fel olyan he...

Ezen a nyáron szinte alig voltam itthon, így sokszor ettem a belvárosban, ezzel pedig elkerülhetetlenné vált, hogy ne fedezzek fel olyan helyeket, amelyek aprók, akár eldugottak, de sokszor ott vannak az orrunk előtt és mi mégsem megyünk be, mégse próbáljuk ki. 
Nem csak éttermekről, hanem kisebb boltokról, beülős helyekről és akár parkokról, ideiglenes szórakozási lehetőségekről (kiállítás, fesztivál) és mindenről, amit úgy érzem látni kell Budapesten szeretnék ebben a budapest guide fantázianévre hallgató cikksorozatban írni nektek, hogy ha pestiek vagytok, azért, ha meg nem, azért vegyétek nyakatokba a várost és nézzétek meg ezeket a helyeket, mert ha az itt leírtak alapján kedvet kaptál hozzá, akkor biztos, hogy élőben is legalább ennyire fogod szeretni. 

Az első megállónak rögtön egy kisebb boltot gondoltam a Vámház körúton. Rengetegszer elsétáltam mellette és végig se gondolva, mindig is egy egyszerűbb kínai kajáldának néztem. Végül az interneten találtam rá és győződtem meg róla, hogy itt tényleg igazán nagyszerű hozzávalókat lehet találni, ha az ember kicsit is gourmet beállítottságú és hiányolja kis hazánkból pár kultúra ízeit. Ha te is ilyen vagy, muszáj ellátogatnod az Ázsia Bt.-be, vagyis az Ázsiaboltba!



A nevével ellentétben, nem csak ázsaiai, hanem brit, amerikai illetve egyéb országok izgalmas és nehezen beszerezhető termékeit is árulják, több variációban, így a nagycsaládos anyuka és a koleszes diák is megtalálhatja amit keres, számára elérhető áron. (Persze a minőség más.)
Én elsőnek sushi készítés céljából látogattam el ide a Barátommal, de nagyjából a harmadik szembejövő polc után beleszerettünk a helybe.
Engem leginkább a gyönyörű japán teáskannák, na meg a rizsfőzők győztek meg őt pedig a falnyi teaválaszték. Tényleg egy egész fal van számukra kijelölve, ahol előre csomagolt dobozos, kimért zacskós és díszdobozos teakülönlegességek vannak egymás után és szinte bármilyen íz beszerezhető. 
Ugyancsak ilyen meghatározó a bolt másik oldala, ahol is egy falnyi fűszer várja az odatévedőket a legmeghökkentőbb nevekkel. Az egyszerű tex-mex és curry ízek mellett összefutottam már például középkor ízűvel is. Számomra ez kissé Harry Potteres emlékeket ébreszt, de ha valaki pont erre az ízre vágyik, akkor legalább itt biztosan megtalálja. 



Nekem külön örömöm, hogy mindenféle nasit is árulnak, így legutóbb peperot (pockyt) és rízs crackerekkel távoztunk, na meg egy gránátalma ízű dobozősüdítővel, ami szerintem kifejezetten finom volt. Ezeken kívül nemrég találtam beef jerky-t, amit egyszerűen imádok és legutóbb Angliában is a házibácsival együtt kerestük a Tescoban (ő nem is tudta, hogy árulnak náluk ilyeneket, igazából még ott is drága és kb 2 íz van). Az Ázsiaboltban sem olcsó mulatság, de rengeteg márka és íz található, szóval kezdem lelkiekben felkészíteni magam, meg a pénztárcám, hogy valamikor kipróbáljam. 
Ezek mellett persze, mint mondtam, nem csak a Távol-Kelet képviselteti magát, hiszen ugyanígy megtalálhatóak Közel-Kelet, Az Újvilág és a Vén Európa ízei is, ahogy az Ázsiabolt fogalmaz kínálatáról. 



Ami még érdekesség és fontos megemlítenem, hogy a cukrászlelkeknek is rengeteg hasznos kiegészítő van itt. Alig várom, hogy kipróbáljak egy egyszerűbb szivárványtortát, vagy valami igazán díszíthető tortát csináljak, hiszen hihetetlen a felhozataluk ételszínező porokban és folyadékokban egyaránt, illetve az apró csoki tallérok és a fényes cukorgyöngyök és színes csillagok sem maradhatnak ki. 
Nos hogy érzed, benézel? 

You Might Also Like

4 komment

  1. Wow, ide mindig is be akartam menni, annyiszor jártam már arrafelé, de valahogy mindig kimaradt. Ezután biztos, hogy benézek, köszi, hogy felhívtad a figyelmemet! :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, örülök, hogy megtetszett! c:

    VálaszTörlés
  3. A törzshelyem ez a bolt, bár eléggé kiesik a szokásos útvonalamból. Olyankor viszont ha eljutok felpakolom magam mindennel, főleg udonért járok oda, meg teákért, fűszerkeverékekért, rizsecetért, ilyesmik. Mondjuk a cukrász részlegük is elég jól felszerelt, a japán tálkák után pedig mindig sír a szám :( :P Egy bambusz gőzölőt ha törik, ha szakad be kell szereznem!

    VálaszTörlés
  4. Mindig néztem, hogy be kéne nézni, aztán mindig elmaradt. De most tőled megtudtam, hogy van honlapjuk, gyorsan meg is kerestem és találtam egy csomó olyan dolgot, amit égen-földön kerestem nem aranyárban, és itt van! Így hétfőn első dolgom lesz menni, köszönöm! :)

    VálaszTörlés