Zajlik az élet || Blogturné Klub

Ritka, hogy egy rubin pöttyös azért kerül a kezembe, mert a témája elgondolkodtat. Alapvetően ennek a csoportnak nem is ez a lényege, inkáb...

Ritka, hogy egy rubin pöttyös azért kerül a kezembe, mert a témája elgondolkodtat. Alapvetően ennek a csoportnak nem is ez a lényege, inkább a szórakoztatás, dehát sose rossz a kellemeset a hasznossal összekötni. Persze senki ne gondoljon itt világmegváltó gondolatokra, de mégis, a könyv azt a helyzetet járja körül, amibe olyan sokan belekerülünk és tényleg, egyszerűen senkit se kerül el. Ugyan, ez igaz a többi rubin pöttyösre is, hisz szerencsére a szerelem, a kapcsolatok csak-csak megjelennek mindenki életében, de ugyanígy a szakítás és a hűtlenség is és őszintén, én még nem találkoztam olyan szórakoztató irodalmi alkotással, ami az utóbbival foglalkozik, szóval igazán felüdülés volt valami "másról olvasni". 



Fülszöveg:
Sosem tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet…
Parker Cruse megveti a hűtlenséget.
Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.
Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.
Harmadik lépés: Ne ítélkezz!
Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, ... egy szemvillanás alatt teszi.
Olvasd el, de készíts magad mellé zsebkendőt!

Sztori:
A történet igazából két részre osztható, és most nagyon remélem, hogy ezzel nem különösebben spoilerezek. Az első rész a kiszámítható, azt adja, amit az ember várna ez utána  fülszöveg után és igazából, ez teljesen rendben is van, hisz a legtöbb rubin pöttyös így működik. Parker megismeri Gust, a dolgok történnek és az embernek az az érzése, hogy így " zajlik az élet", hisz a halálosan pontosan megtervezett életből kitörva a főszereplőnk elkezd valóban élni stb, stb.... 

De nem. A cím egyébként borzasztóan jól lett fordítva (When life happened - Zajlik az élet) és egyszerűen lehetetlen spoiler nélkül mesélni róla, mert tényleg úgy a legélvezetesebb, ha az ember nem tudja mit várhat. Ha úgy nézzük olyan, mint az élet. Tervezel, elképzeled, hogy úgy fog történni, mint ahogy ebben az esetben a fülszöveg leírja, aztán bumm, teljesen más történik, csak úgy, mint az életben, és valahol pont ez a varázsa ennek a könyvnek és ezért volt számomra jó olvasni, mert meg tudott lepni és nem éreztem rajta azt a szokásos sablont vagy klisék tengerét, amik oly jellemzőek a mai romantikus kötetekre. 

Persze, nem mondom, hogy nem használt egyet se a kedves írónő, de mégis kellemes volt olvasni és a felbukkanó klisék egyáltalán nem voltak zavaróak. 

Nyereményjáték:
A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik Jewel A. Ann Zajlik az élet című regénye, melynek fő témája az útkeresés. A történet főszereplője egykor a legapróbb részletekig mindent megtervezett az életében, de amikor az élet közbeszól, és minden apró szilánkokra hullik körülötte, hirtelen nem találja, hogy merre tovább. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Mostani játékunkat a Zajlik az élet címe ihlette. Minden állomáson találtok egy anagrammát, amelyben egy olyan könyv címének betűit kevertük össze, amiben szerepel az élet szó.

Egy kis segítség: Minden anagramma után odaírjuk, hogy a kitalálásra váró cím hány szóból áll. Amennyiben egy cím tartalmaz angol és magyar elemeket is, mindenütt csak az adott cím magyar részét kell kitalálni. Előfordulhat, hogy a dupla betűket, mint például az “sz” vagy a “cs” külön szedtük, vagy megfordítottuk. 
Nincs is más dolgotok, mint kitalálni, mi is az egyes állomásokon keresett kötetek címe, és beírni azt a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Jó keresgélést! :) 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Mesém létez szabadon (3)
a Rafflecopter giveaway

További állomások:
11/17. - Veronika’s Reader Feeder
11/21. - Könyv és más
11/23. - Angelika blogja
11/24. - Deszy könyvajánlója
11/25. - Ambivalentina

You Might Also Like

0 komment