.magyar költészet napja || POSZTOLTUNK!

Azt hiszem, ha más nem, a facebook mindenkit értesített arról, hogy József Attila (Atikánk) épp ma töltötte be 110. életévét, hát boldogat ...

Azt hiszem, ha más nem, a facebook mindenkit értesített arról, hogy József Attila (Atikánk) épp ma töltötte be 110. életévét, hát boldogat neki! Ezzel egybekötötten ma van a költészet világnapja és ezt nem mással, mint egy versekkel elárasztott Magyarországgal ünnepeltük meg. Én posztoltam, és ti? c:
Elsőnek a biztató kis elefántot találtunk meg, József Attilánk Biztatójának, egyrészt azért is ezt a verset választottam, mert hát ma van mégiscsak a születésének a napja, másrészt pedig mostanság tényleg ez a legnagyobb kedvencem. 

Másodjára pedig valami vízközeli helyet kerestünk Pilinszky Jánosunk Egy szenvedély margójárának. Ezt a verset még 7.-es koromban találtam, s azóta tartó szerelemben élek Pilinszky műveivel. 
Sajnos én nem találtam sehol posztolt verseket, de kellemes volt látni, hogy a Millenárisban sétálgató családok és szerelmesek meg-meg állnak és elolvassák a kirakott verseinket. c: Szerintem iszonyatosan jó kezdeményezés volt ez az egész, bár kicsit sajnálom azt a sok papírt, amit ezzel elhasználtunk... Nem azért, de sajnos szerintem már holnap nem lesznek fönt ezek a papirosok. :c

You Might Also Like

0 komment