.a 4. díj || Liebster Award

Ejj srácok, nem is tudjátok milyen izgalmakban volt ma részem. Életem első disznóvágását éltem meg a mai kora reggeli órákban. Itt per...

Ejj srácok, nem is tudjátok milyen izgalmakban volt ma részem. Életem első disznóvágását éltem meg a mai kora reggeli órákban. Itt persze, meg kell, hogy jegyezzem, szeretem az állatokat és persze, összeszoruló gyomorral néztem végig az egészet, de gondoljatok bele, a vegetáriánus élet egészségtelen, nem véletlenül vagyunk mi ember mindenevők, szóval igen, sajnáltam az állatot és kellemetlen volt végignézni, de ez a kialakult életünk rendje. Szimplán ma már, mi, a legtöbben, csak az áruházak polcairól emeljük le az előre becsomagolt húsokat. 

Na de, erről ennyit, jöjjön most egy vidámabb téma, miszerint az oldal és vele együtt én is egy vándor-díjat kaptam, Ivett-től.:) Nagyon köszönöm! ^-^
Azt hiszem már mindenki ismeri ezt a fajta posztot, így gyorsan vegyük végig, hogy miről is lesz most szó. Meg kell jelölni a díjat adó személyt, elszavalni 10 tényt magamról, 10 föltett kérdésre válaszolni, majd 10 bloggert megnevezni és feltenni nekik 10 kérdést. Nos, mint mindig, most is azt kell, hogy mondjam, az utolsó két pont nem feltétlenül lesz teljesítve, de majd meglátjuk. 

Lassan kezdek kifogyni a random tényekről rólam, ha valakit érdekelnének az eddigiek, az itt és itt megtekintheti. Nem tudom mit fogok még kitalálni, de akkor kezdjünk is neki, legalább hamarabb végzünk.
 1. Alapvetően nem szeretem a tejcsokit, de az oreos milkát igen, ugyanakkor csak a kis táblásat, mert a nagytól hányingerem van.
 2. Hétfőn voltam vérvételen és nem hisztiztem és nem ájultam el, szóval óriási győzelmet arattam a tűfóbiám fölött! c:
 3. Lassan egy negyed éve gyűjtögetek LoL-ban Jinxre, mert vagyok ennyire kocka, hogy a LoL-lal játszak és ugyanakkor ennyire unkocka, hogy még mindig nem jött össze Jinx.
 4. Az ékszereimet nem sűrűn váltogatom. Három állandó karkötővel rendelkezek (mindegyik barátoktól) és két váltakozó fülbevalóval.
 5. Holnap fogok rájönni, hogy mit is kellett volna ezekre a helyekre írnom, de akkor már késő lesz.
 6. Facebook csoport függő vagyok kissé... Ez annyit takar, hogy 1000 és 1 fb csoportban benne vagyok, így mindig van valami érdekes a falamon (azt hiszem egyébként ez az egyfajta "helyes" használata ennek a kéken fehér f-betűs oldalnak).
 7. Ha eléggé összeszedem magam, akkor egy hétvége alatt kivégzek egy-egy animét. Viszont többnyire 3-4 résszel el vagyok csúszva a szezonálisokban mindig.
 8. Sok régi könyvemnek keresek új gazdit (Blog Sale menüpontban láthatóak) és az egyik kötet még januárban talált új polcot, viszont csak ezen a héten tudtuk megejteni a találkozót, mivel minden egyes héten ugyan megbeszéltük, de közbe jött valami.
 9. Többnyire vagyok olyan szerencsétlen, hogy beleülök a radiátoron felejtett fehér gyurmába, rágóba vagy krétaporba. 
 10. A munkásbácsik többnyire fiúnak néznek (aztán ha megszólalok, még melegnek is) így mindig kapok tőlük pár kedves szót... pedig én rendszerint csak át akarok jutni a túloldalra... Csak ők meg lehetetlenül lezárnak mindent. 
Szóval azt hiszem ennyi lett volna a 10 random tény és most jöjjenek a kérdések, amik azért akárhogy is nézem, 100%, hogy könnyebbek lesznek, mint a saját kútfőből alkotott csudaságok.

Ki a kedvenc bloggered? 
Őszintén, nincs ilyen. Azt hiszem ez a csodás a blogger-világban, hogy sokan vagyunk és különbözőek. Így több platform befolyása alatt állunk, ami egészséges, nem úgy mintha csak a tv egyhangú beállítottságát bámulnánk.
A blogger világ színes, még akkor is, ha mindenkinek ilyen hiper minimalista design-ja is van. És ezért se lehet kedvencem, mert nem összehasonlíthatóak, mindegyik más miatt érdekes számomra és más közös pontokat fedeztet fel magamban az íróval. c:

Szereted az állatokat?
Persze, de az osztálytárs fajoktól ódzkodok kissé. 

Van valamilyen gyűjteményed? 
Hello Kittys cuccok, bélyegek, képeslapok, szalvéták, matricák, ólomkatonák és tehén figurák meg tehén plüssök. 

Voltál már valamilyen koncerten? 
Igen, Tankcsapda, "Pink Floyd", Papa Roach, Hollywood Undead, Nickelback, Skillet... és még egy páron, de ők az "ahwww" kategóriások. c:

Kedvenc film?
Holt Költők Társasága. Imádom.

Kedvenc író?
Magyarok közül egyértelműen Kosztolányi úr a szívem csücske, viszont külföldiek közül nem igazán tudom.. Orwell Állatfarmja különösen kedvencem, de nem állítanám őt a kedvenc írómnak. Celia Rees talán...de ő se igazán.

Mi a hobbid?
Az .ambivalentina és minden, ami vele kapcsolatos.Ezen kívül az írás és olvasás, animézés és miután egyre inkább pöpecebb az idő, nyugodtan ide írhatom a gördeszkázást. 

Ha lehetne egy "szupererőd", akkor mi lenne az?
Őszintén fogalmam sincs, valami szuper agy, hogy minden meg tudjak jegyezni. Folyton gondjaim vannak a német szótanulással, de így legalább megoldódna, azt hiszem. c:

Milyen furcsa dolgokat szoktál csinálni? 
Helytelenül beszélek. Az ikes igéket berögzötten eszeknek és iszoknak mondom, illetve írom. Amúgy nem nagyon csinálok fura dolgokat, inkább én magam vagyok az.

Írj magadról 3-3 jó és rossz tulajdonságot.
Őszintén fogalmam sincs. c:

Nos azt hiszem most nem próbálok meg 10 értékes kérdést összerakni, így bloggereket se tudok meghívni. :c Köszönöm még egyszer a díjat! <3

*frissítés*

Tudjátok gondolkoztam és igaz, ez nem egy világmegváltó ötlet, de szeretném tovább adni a díjat, mert ha minduntalan megakad csak nálam, akkor az egésznek semmi értelme, hisz milyen jó ilyen apró dolgokkal kedveskedni a többi bloggernek. Csak magamból kiindulva, rettentően feldobja a napomat, amikor itt-ott megtalálom a blogom nevét elrejtve mások posztjaiban. c:

Szóval a 10 kérdésem:

 1. Mi jut eszedbe a tavaszról?
 2. Van szerencsétlen/vicces sztorid? ((Ez itt egy felszólítás, hogy nevetni szeretnék, kérdés formájában. Storytime!))
 3. Hány idegennyelven tudsz (el)köszönni?
 4. Kit/Mit tartasz számodra a leginspirálóbbnak?
 5. Mit gondolsz a példaképek kialakulásáról? (( Pl.: ahogy a fiatalok fölnéznek a celebjeikre, a szüleikre, te kire..stb))
 6. Mi a blogod címének a története? 
 7. Hogy állsz az animékkel? (("otaku"-társak kereső kérdése))
 8. Mit gondolsz a haul posztokról?
 9. Mit gondolsz, mennyire lehet egy blogger őszinte/közvetlen az olvasóihoz/val?
 10. Mi az amire most leginkább vágysz? 
Tudjátok igyekeztem vegyesen írni kérdéseket (na meg nem elcsépelteket), szóval remélem tetszenek. Akik nem lettek megjelölve bloggerként, azok nyugodtan írják meg a válaszaikat ide alulra kommentben, mert kíváncsi lennék rá (főleg a 2.-ra).
Akkor most pedig szedjünk össze pár nemsokára vért izzadó blogger leányzót, hogy legyen kinek megválaszolnia ezeket a frappáns és zseniális kérdéseket.
Hajrá lányok!: Nico ; Nati ; Gabi és Reeka (bár te már megkaptátok, tudom c:) ; Judy ; Arail ; Luca ; Dina ; Nikkii ; Panna ; Vica 

You Might Also Like

20 komment

 1. Jaajj, én utoljára disznóvágáson még alsós koromban voltam. Egy időben elég sokat jártunk vidékre a rokonainkhoz...csak a télre emlékszem az egészből, másra nem nagyon. ><

  Viszont az ilyen kérdez-felekes és tényes bejegyzéseket én személy szerint nem tudom megunni. Legalábbis másnál. Én annál nehezebben szedem már össze. :DD

  Nico.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen aki egyszer az életben ilyesmivel töltötte a szabadidejét. c:
   Igen, elolvasni 5 perc és tud igazán szórakoztató is lenni, de egy óra mire összeeszkábálok minden választ.
   Mert írhatnám, hogy igen, nem, nem tudom, de egyszerűen akkor mi értelme lenne az egésznek? :'DD
   Egyébként szívesen csinálnék ilyen posztokat, de senki nem kérdez tumblr-ön. :c :'D

   Törlés
 2. Én először és utoljára talán 8 évesen voltam disznóvágáson. De nem néztem végig, ahogy leszúrják az állatot, inkább elmentem sétálni. Amúgy a vegetáriánus étrend tényleg egészségtelen, ráadásul egy buta divat. Az emberi szervezetnek szüksége van az állati fehérjékre, ráadásul vannak olyan vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, amik csak a húsfélékben találhatóak meg. Helyettesíteni meg nem lehet őket. Egyébként tudományos tény, hogy a vega életmódot folytató emberek (a vegánok meg persze, akik csak zöldet esznek, még tejet, meg tojást sem fogyasztanak, se mézet) sokkal rövidebb ideig élnek, és hajlamosabbak a különféle krónikus betegségekre is, a szervezetük ugyanis nem annyira ellenálló mint annak, aki rendesen étkezik. A vega életmódot meg csak reklámfogásként próbálják rátuszakolni az emberekre, és sajnos rengetegen bedőlnek, mint a nem létező méregtelenítő kúráknak is.

  Ez a kérdezz-felelek nagyon aranyos volt. Volt pár fura kérdés, de összességében ötletes. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem több ismerősöm is vega, de minden úgy meglátszik, egyszerűen elvesztik az erőteljes emberi mivoltukat. Az emberi szervezetnek szüksége van állati eredetű tápanyagokra és ezt nem lehet agyban eldönteni. :/
   Egyébként örülök, hogy tetszett, a kérdések adottak voltak, Ivettől kaptam őket.:)

   Törlés
  2. Nekem semmi bajom, ha valaki el akarja tolni az életét, Nina. Azzal már inkább, amikor erőszakkal akar rávenni arra, hogy én is olyan legyek, mint ő. Aztán ha nem akarok olyan lenni, akkor én vagyok a gonosz, meg az állatkínzó szemét rohadék. Én én vagyok, és nem is akarok más lenni. Én sem kényszerítem másra a saját akaratomat, akkor más is legyen már olyan kedves, hogy ezt belátja.

   Törlés
  3. Igaz, de ugyanakkor a barátaimról van szó (az én esetemben) és azért azt hiszem senki nem akar "rosszat" egy cimborájának se, így azt hiszem jogos, ha a fejükhöz vágom (bár puhábban kéne, rávezetéssel), hogy rosszat tesznek maguknak.
   De igaz a mondás, az ő élete, úgy sz*rja el, ahogy akarja. c:
   Engem szerencsére ilyen vega még nem talált meg, de a túlzott állatvédők kikészítőek tudnak lenni.

   Törlés
  4. Nézd a fanatikusok mindig kikészítőek tudnak lenni. A legjobb módszer, ha rájuk sem bagózol, akkor előbb-utóbb leszállnak rólad.

   Amúgy én is animés vagyok, de nem nézem így szezonálisan az animéket. Azt nézek, ami éppen megtetszik. Most pl. a Kyou Kara Maou-t lesem sokadszorra. És imádom! XD

   Törlés
  5. :D Igaz!

   Én se mondanám, hogy szezonálisan, de sajnos vagyok olyan felszínes, hogy a jobb grafikájúakat részesítem előnyben, így a mostaniak a leginkább nyerőek. c: Nem ismerem az említett animét, de ha azt mondod jó, akkor utána keresek ^--^

   Törlés
 3. Köszönöm! ki fogom tölteni!! :)

  VálaszTörlés
 4. Mennyire aranyos vagy, nagyon köszönöm ❤
  Én nem nézek szezonális animét legalább fél évig, hogy azt a kemény 20 részt két nap alatt kivégezzem :D
  A tűtől én is félek, és jövőhét után vérvétel:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)) Minden tiszteletem, én képtelen vagyok 6-7 résznél többet nézni egy nap alatt, pedig imádom és érdekel a folytatás, de belefáradok.
   Szorítok neked jövőhét utánra! Én mondom, az a kis vacak legyőzhető, haha ^-^

   Törlés
  2. Sajnos totál rá tudok gyógyulni:D De sima sorozatokkal is így vagyok. Egész nap képes vagyok nézni ha leköt:)
   Köszönöm ^_^

   Törlés
  3. :DD Remélem a közelgő szünetek beköszöntével én is visszagyógyulok ebbe az állapotba ^-^

   Törlés
 5. Nagyon köszönöm a díjat, már kint is van a bejegyzés a válaszokkal. A második kérdés nehézre sikeredett, a válaszaim meg hosszúra, de sebaj :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ^-^ Igazából nem is lenne értelme az egésznek, ha csak igen-nemmel válaszolgatnánk, így lesz érdekes és érdemi poszt ebből :DD

   Törlés
 6. Köszönöm, remélhetőleg ma én is kiteszem :)

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm szépen, már ki is tettem :33

  VálaszTörlés

.partnerek és barátok