.HATERS || kpop és csak az élet

Miután a #2 KPOP bejegyzésben eljutottunk a szaszengek nem éppen csodálatos, sokkal inkább visszataszító világába, gondoltam, illetve egy o...

Miután a #2 KPOP bejegyzésben eljutottunk a szaszengek nem éppen csodálatos, sokkal inkább visszataszító világába, gondoltam, illetve egy olvasói felkérésre is, írok egy kicsit a gyűlöletről és az utálatról, mind embertársaink, mind nagyjából ismeretlen emberek, úgymond csak ikonok és karakterek irányába. 
Sajnos majdnem annyira sokat használjuk ezt a kifejezést, mint az igent, a nemet és a szeretleket. Egy szóval majdhogynem többnyire komolyan sem gondoljuk, hisz ha csak a filmekbeli "a kisgyerek sírva rohan a szobájába, miközben üvölti, hogy utállak anyu, mert nem veszel nekem vízilovat" pillanatra gondolunk, egyértelműen tudhatjuk, hogy nem gondolja komolyan az illető. Hisz olyannyira szélsőséges érzelem ez az utálat és gyűlölet, mégis a mai világban egyre komolyabbá és mindennapibbá válik. Vagy ez eddig így volt? Nem tudom, hisz naiv gyerekként eddig nem vettem észre semmi különösebbet... Igen, sajnos (vagy nem sajnos) még igen fiatalka vagyok ilyesmi témákhoz, de engedelmetekkel megpróbálnék valami elfogadható magyarázatot adni. 


Alapvetően én azon a véleményen vagyok, hogy az utálat felesleges. Lehet, hogy ez erős megfogalmazás, de undorító érzés, ha az tesz boldoggá, hogy egy másik ember bármilyen negatívumot szenved el. Ezenfelül mindenképp egy érzést okoz, ami vagy negatív vagy pozitív, de így is-úgy is érzés, ezáltal, nem a legszörnyűbb dolog amit tehetsz. A legrosszabb és legjobb egyben a semlegesség, a "leszarom kapszula", az érdektelenség. Fontos megjegyeznem, hogy most nem a kelbimbó utálatáról szeretnék írni, hanem kizárólag emberek közötti gyűlöletről. Szóval igen, az érdektelenség a leghatásosabb, legkényelmesebb módja az egésznek, ezáltal felesleges a gyűlölet, no meg mivel lesz nekünk jobb attól, hogy x-et vagy y-t utálhatjuk? 

Értitek, tehát többnyire lebutítva, de igaznak tartom ezt a "ha nem tetszik ne nézd" felfogást, szóval ha valaki számodra negatív és utálatra méltó, ne tedd. Inkább ne érdekeljen, hisz szerintem az, hogy valakiből nem tudsz érzést kiváltani, na az a legrosszabb. Viszont, ha belőled nem tudnak érzést kiváltani a emberek akik csak negativitást hoznának az életedbe, akkor pedig ez egy kifejezetten pöpec dolog. 

Szóval a szaszengek gyűlölete ami "ellenséges bandákra", illetve a bármilyen kapcsolatban az idolakkal álló emberekre irányul, egyszerűen felesleges és nem emberhez méltó szerintem. No meg, érthetetlen, hogy mitől lesz jobb ha másokat a földbe tiprunk, de sajnos az, hogy én most ide ezeket a sorokat lepötyögöm, nem változtatja meg őket.
Viszont ha ti olvasók végig olvassátok és gondoljátok, akkor már elértem ezzel az egésszel egy keveset, hisz akkor máris kevesebb az utálat ezen a világon.

Alapvetően úgy gondolom, hogy ez a szó jelentését vesztette, hisz a suliban is "utálunk" embereket csak a kinézete a megjelenése és az önkifejezése miatt. Utáljuk a hülye p*csákat akik rázzák a hátsófelüket, utáljuk a tanárokat, mert rossz jegyet adtak és így tovább. Pedig ez nem is utálat. Szóval értsétek meg a szavaknak súlyuk van, mert amennyire nem mondjuk bárkinek, hogy szeretlek, annyira nem ejtjük ki a szánkon az utálat szót. Mert mégis mire jó ez nekünk?
Az emberek annyi felesleges negatívzitást visznek az életükbe, minek még ez is? Igaz, csak egy apró szavacska, mégis szörnyű jelentéssel bír és igaz, csak egy apró tett, hogy nem mondod ki, mégis a saját és mások élete is szebb tőle.

(( Egyébként én a káromkodással is így vagyok. Először is milyen már, ha egy lánynak mocskos a szája? Másrészt, meg sose lesz vicces azt mondani, h a k***a anyád...))

You Might Also Like

0 komment