MY FIRST BENTO

//Az oldal mostantól rendelkezik facebook oldallal! [ LINK ] Lájkolni ér!;)// Igazából most úgy lenne pöpec, ha valami iszonyatosan giccse...

//Az oldal mostantól rendelkezik facebook oldallal! [LINK] Lájkolni ér!;)//
Igazából most úgy lenne pöpec, ha valami iszonyatosan giccses karácsonyos bento-s dobozzal állnék elétek, de se kézügyességem, se időm és kedvem végképp nem támogat ebben. Szóval marad ez az egyszerű változat. 
Na, de mi is az a bento

Egy egyszerű ebédcsomag, ha jobban esik tízórai, amit a japán diáklányok előszeretettel készítenek. (Sok sok animében is látni ;) ) Színes és igen étvágygerjesztő (nem úgy, mint az enyém) szóval az embernek kicsordul a nyála már a látványától. [LINK] Ez egy igen sántító definíció a dologra, de majd megértitek, ha tovább olvastok...:)

Szóval itt is lenne az én remekművem. A cuki Rilakkumás bentos dobozt unokatesómtól kaptam szülinapomra, most lett elsőnek felavatva. A bento, fő alapja a rizs, aztán még a párolt zöldségek, egy kis hal és egyéb húsok. Na, de én lusta voltam és nem is volt itthon annyi minden, így egyszerű sushi makikat készítettem és pár tamagoyakit ami lényegében egyszerű omlett palacsintává avanzsálódva. 
Tamagoyaki készítésére könnyen rá tudtok keresni, de az én igen európai változatomban beleöntöttem a serpenyőbe a felvert tojást, Megvártam míg megsül az alja, megfordítottam, aztán rátettem pár szelet sonkát és felgöngyölgettem.  Majd miután megvártam, hogy egy kicsit kihűljön, ilyen maki méretű, talán annál kicsit vékonyabb szeletekre szeltem. 

A fölső rekeszből már ettem egy keveset, amikor rájöttem, hogy elfelejtettem lefotózni a dobozt, így gyorsan kattintottam pár képet. A dobozhoz egyébként járt egy rilakkumás pálcika is ami nagyon kawaii, egyszerű műanyag. Csináltam még pár onigirit is amik iszonyat finomak lettek, bár nem hinném, hogy a japánok használnak bele majonézt. Azért valamennyire muszáj voltam emberi árakban maradni és finom ételt csinálni, szóval értitek.:)
Egyébként -lehet valakinek nem lesz újdonság-, de a sushi rizs iszonyatosan ragadós, így ha valaki netán onigiri készítésére vetemedik, ajánlom, hogy tegyen a kezébe folpackot és arra tegye a rízst, mert így ezerszer könnyebben lehet formázni!

Amúgy vasárnap készítettem el (este) így egy kis időt töltött a hűtőben. Nagyon finom volt és többször is fogok biztosan csinálni, ha lesz hozzá elég türelmem. Ti hogy álltok a japán konyhával és kultúrával? Engem nagyon vonz! :3

You Might Also Like

0 komment