Black Friday ~ A nagy fekete lakk teszt

Szóval azon tűnődtem, hogy melyik fekete lakkot is ajánlanám mindenkinek (miután egyik barátnőm is tőlem kért tippet). Általában az Essence...

Szóval azon tűnődtem, hogy melyik fekete lakkot is ajánlanám mindenkinek (miután egyik barátnőm is tőlem kért tippet). Általában az Essence márka szokott a befutó lenni a maga olcsóságával, de ez nem jelenti azt, hogy jobban járunk vele.... Így hát körbenéztem a lakásban és rájöttem, hogy csak ebből a színből 4 márkától is van lakkom, igaz van amelyiket életemben nem használtam. 

Szóval akkor kezdjük a blog első körmös posztját, ne várjatok tőlem túl sokat, örülök, ha szépen ki tudom festeni a körmöm és nem kell mindenhonnan törölgetnem a festéket...de azért osztom itt az észt, mert miért ne. 


Szóval ezen a "nagyon sok minden látszik" képen láthatjátok ezt a négy lakkot amit ma tesztelni fogok, vagyis pontosabban versenyeztetni, hogy melyik közülük a legkiválóbb... Persze mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, mint pl. az egyik gyorsan száradó, a másik meg matt...:) Tehát a versenyzők: 
  • MOYRA Matte Effect 406  (370 Ft)
  • iQ Nail Attraction Nail Polish 24 deep black(1520 Ft)
  • L'Oreal Color Riche Nail Polish Black Swan 702 (1930 Ft)
  • Essence Colour & Go 144 Black is back (549 Ft
Szóval először is rögtön szembetűnik az áruk. Van itt pár százas és komolyabb kategóriás is, tehát felmerül a kérdés, hogy mennyire éri meg márkásat, drágábbat venni?
Igazából arra a következtetésre jutottam, hogy kb. életkorhoz igazítottak mindent, talán. Mármint egy tanulónak, aki nem keres igazán pénzt, bőven jó az Essence vagy a Moyra, hiszen gyorsan megszáradnak, olcsók és akár egy rétegben is szépen fednek. Márpedig mostani tapasztalataim alapján szemernyi időm sincs ilyenekkel pepecselni, ráadásul a sokféle mozgástól gyorsan is kopik.
Míg pl. talán egy felnőtt nőnek aki megkeresi a maga pénzét és így tud nagyobb összeget is kiadni egy lakkra, egy drágább jobban megteszi, mivel lassabban kopik és szebb, kétségtelenül szebb.
Ezen a képen láthatjátok a lakkokat egyetlen rétegben fölkenve. Szerintem igazán szembetűnő, hogy a mutató- illetve gyűrűsujjam, már szinte kész, mg a másik kettőre min. 1 réteg míg bőven elférne.
Egyébként szépen sorba haladva, mondjuk a kisujjamtól: iQ;Moyra;Loreal;Essence.

Ezeken a képeken látható mindegyik lakk 2 rétegben fölkenve. Igazából nem sok különbséget lehet fölfedezni a színeik között, talán az iQ kicsit átlátszó, míg a Loreal fényesebb mint az Essence. A Moyra viszont ígéretéhez híven matt.. Na de végezetül lássuk, hogy mi történt kb. 5 nappal a festés után. Tudni kell rólam, hogy iszonyatosan zavar ha látványosabban lekopik a lakk a körmömről, így sokszor megunom és leszedem az egészet.. Na de most!

Az Essence bírta a legkevésbé, mint egy elváló réteg jött le a körmömről, komolyan felszakadt szinte, nem kopott. A Moyra lassan pattogott le oldalt, viszont a másik kettőnek nem lett semmi baja szinte.
Szóval igen, megéri márkásabbat venni, mivel másfél hétig is bírják, viszont lassan száradnak, több réteg kell és drágák. Viszont ha egy vasárnapi tanulás után elpepecselünk vele, akkor csak jövőhét vasárnap kell lemosnunk vagy újrafestenünk, ami szerintem igazán belefér.:) Ez persze nem minden színnél van így, viszont úgy gondoltam, hogy a fekete lakkok megérnek egy külön posztot, mert hát alap darabok mindenképpen, még a legrózsaszínűbb lánynál is. Vagy tévedek? :)

You Might Also Like

0 komment

.partnerek és barátok